Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Нямам лоши чувства към Фред Васьор

Волф: Нямам лоши чувства към Фред Васьор

2334
0
Тото Волф, Кристиан Хорнер, Майк Крак, Фредерик Васьор, Алесандро Брави
Тото Волф, Кристиан Хорнер, Майк Крак, Фредерик Васьор и Алесандро Брави; снимка: Алфа Ромео

Тото Волф коментира взаимоотношенията си с Фредерик Васьор. Шефът на Мерцедес беше категоричен, че „няма лоши чувства“ към колегата си от Ферари заради събитията около трансфера на Люис Хамилтън в Маранело през 2025 г.

Преди 5 дни стана ясно, че Хамилтън се присъединява към Ферари през следващия сезон. Договорът на британеца със Скудерията е поне за две години.

Хамилтън се познава много добре с настоящия ръководител на Ферари Фредерик Васьор. Двамата работиха заедно в екипа на АРТ Гран при в по-малките категории. Люис спечели титлата в бившите серии GP2 през 2006 именно с тима на Васьор.

Волф определено беше шокиран от новината за прехвърлянето на Хамилтън в Маранело. Австриецът е в отлични отношения със седемкратния световен шампион. Двамата работят заедно вече повече от 10 години. Освен с Хамилтън, Волф е добър приятел и с Васьор.

Шокиращият трансфер на седемкратния световен шампион в Маранело ще засили още повече съперничеството между Мерцедес и Ферари. Това обаче няма да окаже влияние върху отношенията на ръководителите на двата топ отбора.

„Аз много уважавам Фред не само като състезателен мениджър, но и като дългогодишен приятел“, сподели Волф.

„Когато той пое тази роля във Ферари, беше ясно, че трябва да направи най-доброто, на което е способен. Той трябваше да използва всяка възможност, за да го стори“, добави шефът на Мерцедес.

„Нямам лоши чувства към Фред Васьор. Разбирам, че той се опитва да привлече най-добрите служители и най-добрите пилоти, така че това не се отразява на отношенията ни“, заяви Волф. „Конкуренцията и средата в F1 е жестока. Колкото аз се опитвам да направя най-доброто за нашата група, толкова и той ще го направи за Ферари.“

„[Разговаряме] многократно. Комуникациите ни са координирани. Говоря с него многократно всяка седмица. Това е малко като в ръгбито.“

„Удряме се един друг в носа, но можем да излезем от терена и да поддържаме добри отношения. Не се съмнявам, че Фред ще успее да поддържа добри отношения с Люис като негов шеф. Нямам съмнение в това. Те се познават от повече от 20 години, когато той се е състезавал за АРТ.“

„Фред разбира съзнанието на състезателните пилоти. Той прави нещата по много различен начин от мен. Но неговите методи са успешни, както показват резултатите на пистата“, каза още шефът на Мерцедес.

Миналия месец Волф подписа нов договор с Мерцедес. Това се случи няколко месеца след подновяването на споразуменията на Хамилтън и Джордж Ръсел. Австриецът призна, че решението на седемкратния световен шампион е нямало да окаже влияние върху това дали иска да продължи да ръководи Мерцедес

„Не, това нямаше да се промени. Мисля, че каквато и да е ролята ми в отбора или каквато и титла да ми дадат, аз ще бъда там и в бъдеще“, обясни Волф.

„Беше безсмислено да продължа в изпълнителна роля. Може да я наречете главен изпълнителен директор, управляващ директор, председател или директор на отбора.“

„Най-лесният начин беше да се придържаме към това, което имаме. Това нямаше да ме засегне, защото съм много горд, че съм част от този отбор на Мерцедес в F1, който носи това огромно наследство на звездата и състезателната история. Ще пишем още история в бъдеще като отбор на Мерцедес във Формула 1.“

„Това е нещо, което се стремя да направя с всички в отбора и с всички в Щутгарт. Колкото и да е специално пътуване, имаме още 10 или 20 години, за да имаме още успехи, преди аз да изчезна оттам“, завърши Тото Волф.