Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф очаква Ферари да покаже своя потенциал в Бахрейн

Волф очаква Ферари да покаже своя потенциал в Бахрейн

1790
0
Тото Волф
Тото Волф и Валтери Ботас, снимка: Мерцедес

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф очаква Ферари да покаже пълния си потенциал в Гран при на Бахрейн. В първия кръг от сезона в Австралия пилотите на Скудерията Себастиан Фетел и Шарл Льоклер завършиха едва 4-и и 5-и. Те изостанаха на близо минута от победителя Валтери Ботас с Мерцедес.

А Фетел и Льоклер често постигаха най-добрите времена в предсезонните тестове на Каталуня. Най-добрият резултат за всички дни беше именно на Фетел. На Албърт парк обаче той и Шарл бяха далеч от скоростта на Мерцедес. В състезателно темпо те изоставаха и от Макс Верстапен с Ред Бул.

„Да вземем максималните 44 точки от първото състезание беше фантастичен резултат, каза Волф. – Не можехме да искаме по-добър старт на сезона. Но битката едва сега започва.

Във Ферари ще опитат всичко, което могат, за да отвърнат на удара. Състезанието в Мелбърн показа, че и Ред Бул ще имат какво да покажат в битката. Видяхме потенциала на пакета на Ферари в Барселона. Затова очакваме тимът им да е силен в Бахрейн.“

Според Волф първото състезание не определя съотношението на силите за целия сезон. Затова в тима продължават да работят усилено. „Трябва да извадим всичко най-добро като представяне от нашия пакет, каза още австриецът. – И да продължим да работим здраво, за да бъдем конкурентноспособни.“