Начало Избрани Волф остава реалист за шансовете на Мерцедес в Монако

Волф остава реалист за шансовете на Мерцедес в Монако

1686
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Андро Дюлгерян

Тото Волф остава реалист за шансовете на Мерцедес в Монако. Австриецът отново заяви, че не се очаква екипът изведнъж да направи толкова голяма крачка напред заради подобренията в автомобила F1 W14.

Мерцедес възнамеряваше използва значително обновен болид по време на състезателния уикенд на пистата Имола. За съжаление тежката метеорологична обстановка, наложила отмяната на състезанието в Имола, накара екипът да промени плановете

Отмяната на състезанието в Имола доведе до сериозно преосмисляне на плановете на Мерцедес. Екипът от Бракли реши да отложи планираната актуализация в своя болид за Монако.

Тото Волф коментира предстоящата Гран при на Монако. Шефът на Мерцедес също така каза, че очаква с нетърпение да се върне на Имола догодина.

„След отмяната на състезанието в Имола мислите ни все още са с хората от региона Емилия Романя, които бяха засегнати от ужасните наводнения“, заяви Волф. „Бяхме натъжени от снимките, но вдъхновени от спасителната работа на службите за спешна помощ и от устойчивостта, проявена от общностите. Очакваме с нетърпение да се завърнем на Имола при по-щастливи обстоятелства догодина.“

Трасето в Монако е късно, тясно и криволичещо. Така на практика не се оставят никакви места за грешки. По принцип Монако никак не идеалното място за използване на подобрения. Въпреки това от Мерцедес са твърдо решени да продължи напред с програмата си за развитие.

Актуализациите в болида на Мерцедес включват ново предно окачване и променен под, както и променени кутии на радиаторите. Отборът се надява, че новите части осигурят по-стабилна платформа, от която да развие F1 W14 с напредването на сезона.

Въпреки очакванията, Волф отново предупреди, че в F1 няма сребърни куршуми.

„Ревизираният календар означава, че Монако вече е начална точка на европейската част от сезона“, продължи Волф. „Това събитие е уникално по рода си. То ще ни даде възможност да научим повече за подобренията в W14. Въпреки това трябва да внимаваме да не правим прекалено много заключения от това събитие“, каза шефът на Мерцедес.

„Представяме първата стъпка в нова посока на развитие. Това няма да е сребърен куршум- от моя опит знам, че такива неща е съществуват в нашия спорт. Надяваме се, че това ще осигури на водачите по-стабилна и предвидима платформа. След това ще можем да надграждаме през следващите седмици и месеци. F1 е шампионат, в който има тежка конкуренция и меритокрация. Не сме там, където искаме да бъдем, но нямаме чувство за правота. Просто трябва да работим упорито, за да се класираме по-наред“, завърши Тото Волф.