Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Промяна на концепцията на предното крило би отнела месеци

Волф: Промяна на концепцията на предното крило би отнела месеци

2062
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф заяви, че промяна на концепцията на предното крило на новия болид W10 би отнело месеци. Според него в тима обаче трябва да са отворени към идеите на другите отбори във Формула 1, ако те са по-добри като цяло.

В новата си кола Сребърните стрели заложиха на по-традиционен подход в дизайна на предното крило. При него елементите са повдигнати максимално според разрешените от правилата 20 мм, а страниците са извити навътре към оста и насочват натам потока въздух.

Докато Ферари и Алфа Ромео подходиха съвсем различно. При тях външните краищата на крилото слизат ниско надолу, а страниците са извити навън. Това помага за извеждането на потоците в страни от предната ос и предните гуми.

Тото Волф
Тото Волф, снимка: Мерцедес

„Трябва да сме отворени и към други идеи, каза Волф по време на събитие на спонсора на тима Петронас. – Винаги сме имали различна философия на дизайна спрямо много от другите отбори. Никога не сме имали такъв наклон на колата, както другите екипи. Междуосието на болида ни беше по-дълго.

И това не е защото вярвахме, че нашата концепция е била по-добра във всяко едно отношение. А защото вярвахме, че целия пакет с двигателя е най-добрият за нас. Но сега имаме нови правила. И ако нещо функционира по-добре в някои екип, всеки друг тим в момента ще го погледне и ще го пробва. Но ако трябва да променяме аеродинамичната концепция на колата, това ще ни отнеме не дни и седмици, а месеци.“