Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф пропуска втори пореден състезателен уикенд: Организирал съм цял питуол у дома!

Волф пропуска втори пореден състезателен уикенд: Организирал съм цял питуол у дома!

1768
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Майкъл Потс

Тото Волф пропуска втори пореден състезателен уикенд, възстановявайки се от операция на коляното. Шефът на Мерцедес обаче на практика присъства на всяка среща на ръководения от него отбор, посочи Люис Хамилтън.

„Тото е на всяка среща. Онзи ден видях нещо написано, че трябвало да се обади по време на миналото състезание (в Япония) или нещо подобно. Това са глупости. Дори като не е лично на пистата, Тото е част от всеки един брифинг“, бе категоричен Хамилтън.

„Има същата система като хората във фабриката, които работят по стратегията за уикенда. Участва на 100%, просто физически не е в страната. Говори на всички срещи, както ако присъстваше лично тук. Тото положи неимоверни усилия да изгради този тим, да стигнем дотам, където сме сега и би трябвало да има по някой свободен уикенд без проблеми – той е шефът. Аз просто му казвам, че ще натискаме и да не се притеснява“, допълни седемкратният световен шампион.

Волф се надяваше да се е възстановил до Катар и да се върне на пистата, но това не се случи. Той сподели в интервю за австрийски медии, че операцията му е минала най-добре, но предпочита да удължи малко периода за възстановяване, отколкото да рискува.

„При всички случаи лекарите препоръчаха за момента да се въздържам от дълги полети. Организирал съм цял питуол у дома! В постоянен контакт съм с отбора и съм напълно наясно какво се случва“, посочи Волф

51-годишният австриец потвърди, че лично той е дал нареждането към пилотите по време на Гран при на Япония.

„Борбата между пилотите ни не бе толкова опасна. А и в момента не се борим нито за победи в състезания, нито за титла, а за тиквени медали. Но когато състезателите отидат твърде далеч, се издава разпореждане да се придържат към отборната тактика. На Сузука в крайна сметка ми се наложи да дам такава заповед“, обясни Волф.

На въпрос дали ще поздрави по телефона Хелмут Марко и Ред Бул, когато Макс Верстапен формализира третата си титла, Волф каза, че ще им пише.

„Ще пратя поздравление по WhatsApp. Независимо от цялото ни съперничество, трябва да останем спортсменски настроени и да сме справедливи. Понастоящем Ред Бул е отборът за пример – идеален тим, прекрасна кола и великолепен пилот. Остава само да ги поздравим“, добави Волф.

Шефът на Мерцедес в F1 каза, че не е изненадващо, че Ред Бул вече работи по болида за догодина.

„По времето, когато ние доминирахме в шампионата, имахме възможността отрано да се трудим по болида за следващия сезон. Ако регламентът не се промени, ще е трудно да настигнем Ред Бул. Но няма да се предадем“, каза още Волф.