Начало Избрани Волф: Шансовете ни за победата в Остин се изпариха когато Верстапен изпревари...

Волф: Шансовете ни за победата в Остин се изпариха когато Верстапен изпревари Льоклер

3289
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Спас Генев

Тото Волф коментира събитията в снощната Гран при на САЩ. Шефът на Мерцедес е знаел много добре, че шансовете за победа на Хамилтън са се изпарили когато зад него се е доближил Макс Верстапен. Пилотът на Ред Бул бе забавен в бокса, но въпреки това записа 13-ти успех от началото на сегашната кампания.

Хамилтън поведе в състезанието след грешката в пита на Ред Бул. Механиците на австрийския екип закъсняха със смяната на гумите на Верстапен заради проблеми с единия от пистолетите. Нидерландецът не бе никак доволен от ситуацията и заяви, че е бил много разстроен след забавянето в бокса.

Макар да загуби няколко позиции, Верстапен използва невероятното темпо на неговия Ред Бул RB18 и изпревари Льоклер. После успя да навакса изоставането си от Хамилтън и го изпревари на дългата обратна права. Състезателят на Мерцедес опита да контраатакува, но нямаше достатъчно мощност и ресурс в гумите. за да застраши първото място на нидерландеца.

Волф е сигурен, че екипът от Бракли е имал реална възможност да запише първа победа за годината.

„Когато той [Верстапен] беше на шест секунди зад Хамилтън и ми се струваше, че не може да измъкне достатъчно скорост. Чувствам, че можехме да спечелим състезанието“, каза Волф.

По-малко от 20 обиколки преди края на Гран при на САЩ 2022 Верстапен мина пред Льоклер. След това двукратният световен шампион започна да топи разликата си спрямо Хамилтън. Волф обясни, че от този момент е очаквал Хамилтън да бъде настигнат и изпреварен от Верстапен.

„Люис използва гуми хард, защото просто вече нямахме нито един комплект медиум. На този етап все още се чувствахме способни да задържим потенциалната победа. Шансовете ни за победата в Остин се изпариха когато Верстапен изпревари Льоклер. След това знаехме, че няма как да задържим първото място.“

Самият Хамилтън също коментира развоя на състезанието. Пилотът на Мерцедес каза, че не е могъл да задържи Верстапен зад себе си когато той е бил на разлика, в която може да използва системата DRS.

„От Ред Бул бяха толкова бързи на правата. При използване на DRS те са с около 35 км/ч по-бързи от нас. Ако сме зад тях имаме предимство около 22 км/ч, Мисля, че е точно така. Виждате от какво разстояние той прави изпреварвания на дългата права“, сподели Хамилтън

„Но дори и без DRS смятам, че те все още са с около 8 км/ч по-напред от нас. На правата губим много време, вероятно поне четири десети на обиколка. Честно казано трябва да направим някои подобрения за автомобила за следващата година.“

Хамилтън все пак призна, че за един момент е смятал, че първата му победа за сезона 2022 е възможна.

„За момент си помислих, че може би ще успеем да се задържим на върха. Но от друга страна, гумите, с които разполагаше Макс бяха много по-добри от тези, които бяха на моя автомобил“, добави пилотът на Мерцедес.