Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Шумахер и Хамилтън са най-добрите в историята

Волф: Шумахер и Хамилтън са най-добрите в историята

1525
0
Тото Волф и Хамилтън
Тото Волф и Люис Хамилтън; снимка Мерцедес

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф смята, че Люис Хамилтън и Михаел Шумахер са двамата най-добри пилоти, които са се състезавали във Формула 1 някога.

Германецът е рекордьор по титли – 7, а британецът има пет, 4 от които спечели с екипа на Сребърните стрели. Тази година Хамилтън ще преследва 6-ата си корона. Той винаги е твърдял, че целта му не е да подобри рекорда на Шумахер.

„По мое мнение Люис заедно с Михаел, са двамата най-добри пилоти, които някога сме виждали, каза Волф. – Ще го осъзнаем, когато той се откаже някой ден. Имаме навика да не признаваме нечии страхотни представяния в момента, в който те се случват.

Винаги отчитаме подобаващо постиженията на хора, които се оттеглят или починат. Никога обаче не казваме: Този тип е невероятен, ние сме свидетели на един изключителен пилот. Мисля, че хората трябва да си дават сметка за това още докато пилотът се състезава.”

Волф и Хамилтън изградиха страхотни взаимоотношения през годините. Мерцедес спечели всичко за последните 5 години, а Люис 4 пъти триумфира като шампион.

„Начинът, по който той се разви като човек, е изключителен, каза за Люис австриецът. – Хамилтън се превърна в силен стълб, който побеждава с нашия отбор. Това е по-скоро необичайно за пилот. Състезателите обикновено повече се оплакват от екипа, отколкото да го хвалят.”