Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф с почетна научна степен от университета Кранфийлд

Волф с почетна научна степен от университета Кранфийлд

1060
0
Тото Волф
Тото Волф стана доктор на науките; снимка: университет Кранфийлд

Тото Волф получи почетна научна степен от университета Кранфийлд, Великобритания. Тя бе връчена на шефа на Мерцедес във Формула 1 по време на церемонията за завършващите учебното заведение.

„Много се гордея да получа почетна степен от университета Кранфийлд. Това е специален момент особено заради сътрудничеството ни с учебното заведение през годините. То ще продължи и в бъдеще“, коментира Волф.

„Сега съм почетен доктор на науките. Не съм очаквал да стана такъв, особено, когато не завърших виенския си университет! За мен е привилегия и чест да получа признание от толкова престижна институция“, допълни австриецът.

Във Виена Волф следва известно време специалност „Икономика и бизнес“. Междувременно има кратка спортна кариера като автомобилен състезател, но бързо се отказва от тези си амбиции. През 1998 г. основава инвестиционна компания и постепенно навлиза в автомобилния спорт. Купува част от отбора Уилямс във Формула 1 през 2009 г. Три години по-късно става изпълнителен директор на екипа от Гроув, но напуска в края на 2012-та. Придобива 30% от тима на Мерцедес и става шеф на отбора от Бракли. След това оглавява и Мерцедес Моторспорт.

Под ръководството на Волф Мерцедес печели седем двойни титли във Формула 1 от 2014 до 2020 г. включително. Шест от короните при пилотите са завоювани с Люис Хамилтън, тази през 2016 г. е взета от Нико Розберг.

Множество от възпитаниците на университета Кранфийлд пък намират професионална реализация във Формула 1.