Начало Избрани Волф: Ще се борим здраво за второто място при конструкторите

Волф: Ще се борим здраво за второто място при конструкторите

862
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Георги Тодоров/lap.bg

Тото Волф коментира предстоящия рейс уикенд в Нидерландия. Шефът на Мерцедес заяви, че отборът е напълно презареден след трите седмици почивка. Волф също даде да се разбере, че Мерцедес ще се бори здраво за второто място в шампионата на конструкторите.

Мерцедес имаше трудно начало на тазгодишната кампания. Отборът от Бракли отново изоставаше сериозно от Ред Бул и не успя да постигне така желания напредък. Мерцедес започна да се подобрява с напредване на сезона. Германският производител направи радикални промени в своята кола. Те помогнаха на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел да спечелят няколко подиума

Мерцедес успя да повиши ефективността си благодарение на агресивната си програма за развитие. Въпреки това, отборът все още изостава сериозно от Ред Бул. Понастоящем германците заемат второто място при конструкторите и имат двойно по-малък актив от австрийските си съперници. Така на практика целта на Мерцедес е да защити позицията си и да се справи с Астън Мартин и Ферари.

„Хубаво е да се върнем отново на работа. Лятната ваканция е важна за всички, за да могат да си вземат заслужена почивка. Ние обаче сме състезателен отбор и обичаме тръпката от надпреварите. Връщаме се напълно презаредени и готови за втората половина на сезона“, сподели Волф.

Мерцедес има преднина от 51 точки спрямо Астън Мартин и 56 спрямо Ферари. Според Волф, защитата на втората позиция при конструкторите е сред приоритетите на отбора. Разбира се, събирането на повече информация ще бъде в полза за автомобил за 2024-та, върху който Мерцедес работи все по-активно.

„Има за какво да се борим и няма да се откажем. Ще се борим здраво за второто място при конструкторите Също така ще продължим развитието за 2024 г. Това са предизвикателствата, за които се вълнуваме в оставащите уикенди от сезона“, обясни Волф.

Накрая Волф каза, че се радва да се върне на легендарната писта „Зандвоорт“. Шефът на Мерцедес се надява неговите пилоти да запишат добър резултат на късото и технично трасе край бреговете на Червено море.

„Зандвоорт е фантастично място за подновяване на сезона. Това е предизвикателна писта и малко старомодна. Тук има наклонени завои и високоскоростни участъци, докато болидите се движат през дюните.“

„Тук винаги има невероятна атмосфера със страстните нидерландски фенове. Това винаги е фантастичен празник на нашия спорт. Сигурен съм, че тази година няма да е по-различна и нямам търпение да отида там“, завърши Тото Волф.