Начало Избрани Волф: Ще се възползваме максимално от всички възможности в Джеда

Волф: Ще се възползваме максимално от всички възможности в Джеда

1491
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка Андро Дюлгерян

Мерцедес ще се възползва от всяка възможност, която се появи в уикенда в Джеда. Според Тото Волф, отборът ще работи до краен предел и ще се бори за всяка точка, позиция и дори милисекунда.

Германският производител започна много трудно сезон 2023 в F1. За съжаление очакванията за ударно началото на кампания така и не се оправдаха. Базираният в Бракли отбор изоставаше както от Ред Бул, така и от Астън Мартин и Ферари. В крайна сметка Люис Хамилтън и Джордж Ръсел финишира пети и седми на пистата Сахир и нямаха възможност да се качат на подиума.

Въпреки трудностите в Бахрейн, всички във фабриките на Мерцедес в Бракли и Бриксуърт продължават да работят неуморно в опит да подобрят представянето на W14 на пистата.

„Представянето ни в Бахрейн не беше такова, каквото искаме да бъде“, призна Волф. „Но това е такова, каквото е. Вече работим с пълна пара по автомобила, разбираме го все повече се пробваме да го подобрим. Това е вълнуващо предизвикателство за всички нас“, заяви Волф.

„След Бахрейн проведохме няколко открити и честни дискусии. На базата на тях започнахме да планираме борбата си за връщане в челото. В краткосрочен план не оставяме ще направим всичко по силите си в опит да потърсим начини за повече ефективност“, добави Волф.

Шефът на Мерцедес разкри, че неговият отбор се фокусира върху това как да стигне до челото на колоната

„В по-дългосрочен план фокусираме развитието си върху това как да стигнем до челото. Вече усетих енергията и решителността във фабриката и знам, че това ще продължи и занапред.“

Волф добави, че в Джеда Мерцедес ще се възползва от всяка една възможност, за да увеличи максимално всеки аспект от представянето си.

„Ще се възползваме максимално от всички възможности в Джеда. В автомобилните състезания може да се случи абсолютно. Затова ще работим и ще увеличим максимално всяка част от представянето си, преследвайки всяка точка, всяка позиция и всяка милисекунда.“

„Това е една от най-силните страни на нашия пилотски състав в лицето на Люис и Джордж. Ние сме състезатели и даваме всичко от себе си всеки път, когато излизаме на пистата. “

„За нас всеки състезателен уикенд е възможност да научим повече за автомобила и да направим крачка напред  неговото развитие. Този уикенд в Саудитска Арабия ще научим повече за W14, неговите характеристики и ограничения. Трасето тук е много по-различен от това в Бахрейн. Ще бъде интересно да видим как ще реагира автомобилът на по-гладката настилка в Джеда.“

Шефът на Мерцедес потвърди, че ще бъдат внесени някои малки подобрения в автомобила.

„Внасяме някои малки промени в автомобила. Те няма да променят правилата на играта, но все пак могат да ни насочат в правилната посока. Ще натискаме колкото се може повече, за да създадем възможности и се надявам, че ще се представим по-добре, отколкото в Бахрейн“, завърши Тото Волф.