Начало Избрани Волф: Това, което ме нарани, когато разбрах, че Хамилтън ще напусне, бе,...

Волф: Това, което ме нарани, когато разбрах, че Хамилтън ще напусне, бе, че нямах никакво време за реакция

8543
0
Тото Волф, Люис Хамилтън
Тото Волф (вляво) и Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Тото Волф е бил наранен от едно-единствено нещо, когато разбрал, че Люис Хамилтън ще напусне Мерцедес в края на сезон 2024 – липсата на време да реагира. Това сподели самият шеф на тима от Бракли в интервю за Скай Спортс F1. Под негово ръководство отборът спечели 8 поредни титли при конструкторите, а Хамилтън взе 6 от седемте си корони в Гран при. Новината, че английският пилот ще отиде във Ферари от догодина бе оповестена преди началото на настоящия сезон във Формула 1. За присъединяване на Хамилтън към Скудерията от години имаше слухове по няколко пъти годишно. Затова първоначалната информация бе приета скептично. Всичко обаче се разви за около 24 часа, през които и Волф трябваше да реагира. Хората в Бракли бяха събрани, за да им кажат, че Люис ще си тръгне в края на годината, броени часове преди официалната новина от Ферари.

„Ние имаме професионални и лични взаимоотношения. Когато подписахме с него много краткосрочен договор (в края на лятото през 2023 г.), беше ясно, че нещо такова може да се случи“, каза Волф.

„Това, което ме нарани, бе, че нямах никакво време за реакция. Всичко стана на практика в един и същи ден. Тогава казах: „Добре, как ще го обявим? В началото или в средата на сезона?“ Беше ясно, че изтече от Ферари“, продължи Волф. „Това не ми даде достатъчно време да се обадя на акционерите, на спонсорите ни, да обясня какво се случва. Това бе единственото. Някъде прочетох хубаво мото. „Играй твърдо, прощавай бързо и се извинявай, когато си сбъркал.““

„Личните ни отношения не са пострадали. Ако се поставя на негово място, то разбирам (действията му). Отборът не вървеше много добре. Когато е в последната фаза от кариерата си, всеки иска да носи червен екип с жълт скачащ кон. Финансовите условия вероятно са били много положителни. Така че аз свикнах с мисълта и защо той е взел това решение. В това отношение цари пълен мир. Моите отношения с него са далеч по-дълбоки. Приятели сме от 12 години. Били сме съюзници, съзаклятници и той трябва да е конкурентен в колата ни, но не сме се развели като приятели“, каза още Волф.