Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари потвърди официално, че Хамилтън отива в Скудерията от догодина

Ферари потвърди официално, че Хамилтън отива в Скудерията от догодина

5161
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: ФИА

Минути, след като Мерцедес съобщи официално, че Люис Хамилтън ще напусне отбора от Бракли в края на сезон 2024, от Ферари съобщиха обсъжданата цял ден новина: седемкратният световен шампион ще облече червен екип от следващия сезон.

„Скудерия Ферари с удоволствие съобщава, че Люис Хамилтън ще се присъедини към отбора от 2025 г. с дългогодишен договор“, гласи цялото изявление на Ферари

Новината за присъединяването на Хамилтън към Скудерията изтече снощи в италиански медии. Първоначалната реакция бе скептична, тъй като такъв слух се появяваше периодично по няколко пъти годишно през последните няколко сезона. От днес сутринта обаче информацията бе публикувана в множество източници. През деня стана ясно, че тимът на Мерцедес се събира в Бракли. Там на кратка среща следобед на отбора е било съобщено, че Хамилтън ще си тръгне в края на сезон 2024.

Скай Спортс F1 дори организира предаване относно трансфера преди още той да бъде официално потвърден. По време на предаването италианският журналист Карло Ванзини сподели, че според негови източници Карлос Сайнц е бил наясно, че няма да получи повече от едногодишен договор с Ферари поне от десетина дни. Той твърди също така, че Шарл Льоклер е знаел за споразумението с Хамилтън преди да подпише своя нов договор със Скудерията.

След оповестяването на новината от Мерцедес и Ферари изявление пусна и Карлос Сайнц

„След днешните новини аз и Скудерия Ферари ще се разделим в края на 2024 г.“, написа испанският пилот.

„Предстои ни дълъг сезон, по време на който както винаги ще дам най-доброто от себе си за тима и тифозите по света. Новини за бъдещето ми ще има на по-късен етап“, допълни Сайнц.

За Сайнц се твърди, че има възможност да отиде в Ауди или Астън Мартин. Тепърва ще се обсъжда въпросът кой ще заеме мястото на Хамилтън в Мерцедес. За протежето на екипа Кими Антонели е твърде рано да кара във Формула 1. Споменава се името на Алекс Албон. Появи се слух, че може да се опитат да върнат Валтери Ботас. Обсъжда се дори вариант за Фернандо Алонсо. Репортерският екип на Скай Спортс F1, който изкара по-голямата част от деня пред базата на Мерцедес в Бракли, дори се е опитвал да наблюдава внимателно идващите и отиващите си от там в опит да разбере дали Алонсо няма да се появи.