Начало Избрани Волф: Трудно е да се прецени дали подобренията в автомобила наистина работят

Волф: Трудно е да се прецени дали подобренията в автомобила наистина работят

1251
0
Мерцедес F1 W14
Мерцедес F1 W14, снимка Спас Генев

Тото Волф коментира подобренията в автомобила на Мерцедес. Австриецът заяви, че в Монако ще бъде трудно да се прецени дали те наистина работят по правилния начин. Но от друга страна Волф добави, че поведението на F1 W14 не е било оценено като „негативно.“

Мерцедес използва значително променен автомобил в Монако. Отборът от Бракли направи редица промени по шасито и окачването, които трябваше да бъдат използвани за първи път в Имола. В крайна сметка отмяната на старта в Италия принуди Мерцедес да отложи планирания ъпгрейд за Монако

Въпреки очевидните усложнения, свързани с изучаването на нов пакет на такава писта, Мерцедес реши да ги остави на автомобила и да трупа километри с тях.

Екипът от Бракли постигна известен напредък в първата тренировка. Тогава Люис Хамилтън даде трето време. Във втората Хамилтън остана шести, а Джордж Ръсел– 12-то. Въпреки този резултат седемкратният световен шампион приветства подобренията в болида на Мерцедес.

„Не е лесно да се създаде, проектира и разработи автомобил. Всички вложиха толкова много време, толкова много часове упорита работа, за да сме тук. Радвам се, че успяхме да стоим на трасето за тях. Смятам, че получихме много данни“, каза вчера Хамилтън.

Волф също изказа мнението си по темата за подобренията в F1 W14. Шефът на Мерцедес вярва, че в Монако е доста трудно да се прецени дали новите части наистина работят.

„Трудно е да се прецени дали подобренията в автомобила наистина работят. Традиционно Монако е трасе, което е уникално по рода си. Точно затова е много трудно да се разбере дали сме постигнали някакъв сериозен напредък“, сподели Волф. „Поне не видяхме никакво поведение на автомобила, което да бъде оценено като наистина негативно.“

Волф бе попитан дали новият болид дава на пилотите необходимата увереност: „Никога не съм чувал пилот да казва, че се чувства добре в Монако. Смятам, че винаги сме на ръба. Видяхте това при [Карлос] Сайнц. Затова няма много големи похвали, но определено вървим в правилната посока.“

Волф се гордее с усилията, положени от екипа, който успя да изкара новите части на пистата.

„Промяната е огромна. Виждате, че цялото шаси е различно, предното окачване и подът също. Всички в Бракли свършиха огромна работа. Сега това е новата ни база, от която трябва да работим оттук нататък“, добави шефът на Мерцедес.

Въпреки напредъка, Волф заяви, че Верстапен и Ред Бул остават фаворитите за победата в неделната Гран при на Монако

„Макс беше в собствен клас по време на дългите пробези. Смятам, че сме доста близо един до друг в една обиколка. В дългосрочен план обаче виждате автомобил, който има производителност и няма влошаване. Да, те са свършили доста добра работа“, завърши шефът на Мерцедес.