Начало Избрани Волф: Трябва да извлечем максимума в Баку, за да останем в борбата

Волф: Трябва да извлечем максимума в Баку, за да останем в борбата

1787
0
Тото Волф
Тото Волф, снимка Мерцедес

Шефът на Мерцедес Тото Волф заяви, че неговият отбор трябва даизползва максимално всяка възможност“ в Гран при на Азербайджан, за да остане в борбата с болидите на Ред Бул и Ферари.

Люис Хамилтън и Джордж Ръсел се надяват да седнат зад волана на значително подобрената машина W13 за състезанието в Баку. Двамата британци се надяват да постигнат първа победа за сезона.

Мерцедес пристигна на ветровитата писта в Баку след разочароващ уикенд в Монако. Преди това екипът от Бракли записа подиум в Барселона и бе показал добър напредък.

Тръгваме към Азербайджан с нови сили и готови за битка. Имахме доста напрегнат уикенд в Монако, изпълнен с червени флагове, закъснения и променливо време, каза Волф.

Спечелихме солидни точки в Монте Карло, но можехме да постигнем повече. Трябва да извлечем максимума в Баку, за да остане в борбата.“

Един от елементите, които могат да играят в полза на Мерцедес, е непредсказуемостта на градската писта в Баку. Надпреварата в Азербайджан почти винаги е имала доста шокиращи резултати. Няма нито един пилот от F1, който да е спечелил повече от едно състезание на уличното трасе.

Точни на това място Пиер Гасли и Себастиан Фетел завършиха на подиума през 2021 г. В същото време Хамилтън и съперникът му за титлата Макс Верстапен не успяха да спечелят точки.

Както и в Барселона, бавните завои в Монако бяха трудно предизвикателство за W13, но също така ни дадоха ценна информация“, продължи Волф.F1,

Предстои ни още една улична писта в Баку. Нашият екип работи усилено, за да анализира тези две състезания и да определи областите, в които можем да направим нововъведения, които ще ни позволят да напреднем.“

В Баку често се случват забавни и луди ситуации на пистата. Разположението на трасето създава възможности за добри състезания. Нека видим дали уикендът в Азербайджан ще защити своята репутация“, завърши Тото Волф.