Начало Избрани Волф: Все още крием реалната си скорост

Волф: Все още крием реалната си скорост

2119
0
Тото Волф, Мерцедес
Тото Волф, снимка Мерцедес

Тото Волф потвърди, че Мерцедес все още „крие“ част от представянето си по време на тестовете в Бахрейн. Австриецът призна, че все още е трудно да се прецени къде се намира отборът от Бракли в момента спрямо преките си съперници.

Люис Хамилтън и Джордж Ръсел завършиха първия ден от изпитанията на пистата Сахир на шесто и седмо място. Двамата направиха общо 152 обиколки зад волана на W14 без да имат някакви сериозни технически проблеми.

Вчера Волф със задоволство съобщи, че проблемът с подскачането е почти изчезнал от новия автомобил на германския производител. Същевременно оперативният директор Андрю Шовлин заяви, че автомобилът е работил „безупречно“ през целия вчерашен ден.

Въпреки това в Мерцедес остават несигурни за това къде се намират спрямо Ред Бул или Ферари като се има предвид броят на променливите по време на тестовете

Макс Верстапен оглави класирането след края на вчерашните тестове. Пилотът на Ред Бул записа както най-добро време, така и по-голям брой турове от Хамилтън и Ръсел взети заедно. Въпреки това Волф заяви, Волф призна, че Мерцедес все още няма да разрие истинското темпо на своя болид.

„Те са бързи. Това не е изненада“, каза Волф.

По отношение на общата скорост на всички тимове той допълни: „Много е трудно да се прецени на този етап. Всеки си играе с количеството гориво и с режимите на те на двигателя. Затова в момента не може да се прецени кой къде се намира.“

Волф обаче потвърди, че и неговият отбор „крие“ истинската си скорост.

„Все още крием реалната си скорост.“

Всички в Мерцедес са наистина окуражени особено като се имат предвид подобренията, които имаха от самото начало на 2023 г. Германският производител не се бори със същите проблеми, с които се сблъска в началото на сезон 2022.

Волф бе категоричен, че Мерцедес се стреми да се върне в борбата за титлата. Германският производител бе победен от Ред Бул и Ферари в края на 2022 г. Така австрийците прекъснаха серията си от осем поредни титли на Мерцедес при конструкторите. Волф също така добави, че всички в тима остават здраво стъпили на земята въпреки големите очаквания за сезон 2023.

„[Има] чувство на вълнение, защото миналата година сбъркахме и завършихме трети. Сега определено искаме да се борим за Световния шампионат. Това е целта, но трябва да останем и скромни“, допълни Волф.

„Очевидно психически винаги е трудно да започнеш с автомобил, който не беше на ниво миналата година. Нека да се надяваме, че ще видим нещо, което е по-добро. Именно от това идва вълнението за предстоящата кампания. Но същевременно искаме да останем здраво стъпили на земята и да нямаме толкова завишени очаквания“, завърши Тото Волф.