Начало Избрани Мерцедес: W14 работеше безупречно от началото до края на днешния ден

Мерцедес: W14 работеше безупречно от началото до края на днешния ден

2583
0
Мерцедес W14 Люис Хамилтън
снимка, Мерцедес

Мерцедес се наслади на продуктивен първи ден от предсезонните тестове в Бахрейн. Германският производител остана много окуражен от постигнатия брой обиколки от страна Люис Хамилтън и Джордж Ръсел.

Мерцедес измина възможно повече километри с W14. Автомобилът на екипа отново използва радикален дизайн, който е много подобен на този на своя предшественик.

Още след края на сутрешните изпитания Тото Волф бе много доволен от баланса на болида за 2023 г. Австриецът заяви, че W14 не подскача колкото своя предшественик, който е бил като кенгуру.

Джордж Ръсел караше болида на Мерцедес преди обедната почивка. Първоначално правеше аеродинамични изпитания в продължение на няколко обиколки. В средата на сесията състезателят на Мерцедес премина към работа по настройките. В крайна сметка навъртя 69 обиколки и постигна най-добро време от 1:34.174 мин. с гумите C3

„Беше страхотно да се върна в автомобила и да изпитам за първи път истинската атмосфера на W14.  Все още е твърде рано да се каже какво е нивото на представяне на отбора спрямо конкуренцията“, сподели Ръсел.

„карахме чист ден и събрахме много информация. Има много положителни неща, които да вземем със себе си. Сега можем да се съсредоточим върху това да увеличим потенциала на автомобила през следващите дни тестове“, добави пилотът на Мерцедес.

Междувременно Люис Хамилтън пое управлението на W14 през втората половина на деня. Седемкратният световен шампион направи 83 обиколки и завърши с най-бързо време от 1:33.508 мин. също с гуми C3. След няколко базови обиколки в началото на сесията, фокусът на състезателя на Мерцедес се пренасочи към дългите серии с различни типове гуми след залязване на слънцето.

Хубаво е да се върна в автомобила тук, в Бахрейн. Беше приятен и прохладен следобед, макар и малко ветровит. Изпълнихме програмата си и събрахме много данни. Имахме и добра надеждност, която допринесе за големия ни общ пробег. Това се дължи на невероятната работа, свършена в Бракли и Бриксуърт“, заяви Хамилтън.

„Трябва да продължим да натискаме, да се фокусираме върху себе си и да останем съсредоточени. Трудно е да разберем къде се намираме в подреждането, но въпреки всичко вярвам, че ще придобием по-добро усещане през следващите дни“, допълни пилотът на Мерцедес.

Оперативният директор на Мерцедес Андрю Шовлин също коментира първия ден предсезонни тестове в Бахрейн

„Започнахме тестовете добре. W14 работеше безупречно от началото до края на днешния ден. Това ни позволи да изпълним амбициозната програма до този момент. Знаме, че винаги са необходими няколко дни докато бъде разбран един нов автомобил. Ние вече имаме разумна представа за това къде искаме да подобрим баланса. Най-окуражаващо беше, че W14 е много по-спокойна и стабилна платформа за работа от W13“, каза Шовлин.

„Разпределението на силите след първия ден е неясно. Затова е невъзможно да се каже къде се намираме. Вече сме определили няколко ключови области, в които можем да постигнем резултати. Всички ще работим изхождайки от предположението, че наваксваме и трябва да натискаме с всички сили, за да постигнем резултати преди първото състезание тук след една седмица. Следващите два дни ще бъдат също толкова натоварени, колкото и днешния, тъй като ще вкараме в програмата всяко възможно обучение. Надявам се, че автомобилът ще продължи да работи като по часовник и ще успеем да извлечем максимума от оставащото време на пистата.“