Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Всички пилоти изглеждаха като идиоти, това не бе достойно за F1

Волф: Всички пилоти изглеждаха като идиоти, това не бе достойно за F1

4356
0
Монца Гран при на Италия
снимка: Спас Генев

Шефът на Мерцедес Тото Волф заяви, че всички пилоти са изглеждали като идиоти в края на 3-ата част на квалификацията на Монца.

В тактическото им надлъгване кой зад кого да остане на пистата и да използва ефекта на изтеглянето, в края на Q3 само Карлос Сайнц и Льоклер успяха да започнат навреме бърза обиколка.

Всички останали не можаха да започнат такава. Това означаваше полпозишън за Шарл, който бе най-добър след първите опити. Според Волф случилото се е недопустимо за пилоти във Формула 1.

„Виждали ли сте някога нещо такова? Това дори не беше достойно за малките формули, каза Волф. – Проблемът беше, че всеки се опитваше да използва ефекта на изтеглянето. И играта на нерви кой да излезе първи на пистата намали скоростта на пилотите още повече.

Да минеш извън пистата на първия шикан, както направи Хюлкенберг, за да изостанеш, е поведение на пилот от ниските категории. След това всички изглеждаха като идиоти. Това не бе достойно за Формула 1.“

След края на сесията стюардите на ФИА обявиха, че ще разследват случилото се в края на 3-ата част. Според Кристиан Хорнер от Ред Бул наказания ще има.

Според него проблемът е тръгнал от Нико Хюлкенберг, който мина в страни от шикана през зоната за сигурност. Хорнер смята, че пилотът на Рено го е направил нарочно. И това е довел до катастрофалния сценарий след това.