Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Вярвахме, че тази кола ще е по-добра от миналогодишната. Затова случилото...

Волф: Вярвахме, че тази кола ще е по-добра от миналогодишната. Затова случилото се е толкова брутално за тима

3281
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Майкъл Потс

Отборът на Мерцедес ще остане спокоен след отпадането и на двамата си пилоти Люис Хамилтън и Джордж Ръсел от Гран при на Австралия и ще продължи да се труди, за да обърне нещата в екипа, заяви Тото Волф.

„Състезанието в Австралия беше разочароващ край на един труден уикенд. Взехме смело решение за старт със софт, Люис първоначално постигна добър прогрес, но за съжаление надпреварата приключи за него скоро след това. Задвижващата система ще я върнем в Бриксуърт за анализ. Що се отнася до инцидента с Джордж накрая, то е очевидно, че [Фернандо] Алонсо натисна спирачките по-рано в сравнение с предходните обиколки“, коментира Волф.

„Имаше моменти в надпреварата, когато скоростта ни бе ужасяващо ниска. Към края се пооправи и вървяхме по-добре. Въпреки това не сме в позицията, в която искаме. Никой не се чувства добре от това, но сме фокусирани да обърнем нещата. [Ситуацията е] трудна за приемане, но ще останем спокойни“, каза ръководителят на Мерцедес в Гран при.

В началото на 2024 г. Волф сключи нов тригодишен договор да ръководи тима на Мерцедес в F1. В Мелбърн той бе попитан дали е точният човек, който да продължава да стои начело на отбора

„Трябва да съм сигурен, че приносът ми за отбора е на ниво. Пръв казвам: „Ако някой има по-добра идея, да я сподели“. Искам да обърнем нещата в екипа възможно най-бързо. Всеки ден се гледам в огледалото и мисля за работата, която вършим. Аз трябва да задавам мениджърските, треньорските въпроси. Ще излъжа ако кажа, че в момента се чувствам добре или оптимист. Но човек трябва да преодолее негативните мисли и да си каже, че може да преобърне всичко“, каза Волф.

„Започнахме сезона, вярвайки, че тази кола ще е по-добра от миналогодишната. Затова случилото се на Албърт парк е толкова брутално за тима. Гледаш и другите момчета – миналата година [Шарл] Льоклер катастрофира, а [Карлос] Сайнц беше четвърти, после отиде извън топ 10 заради наказания, а сега бяха на 40 секунди пред нас. Други показаха, че ако вземеш правилните решения, то ситуацията може да се промени наистина бързо. Това е и нашата цел.“

„Имаме физичен проблем, не философски или организационен. Не сме станали по-тъпи от 2021 г. насам, просто не разбираме някои от поведенията на колата. От една страна, искам сам да се ударя. От друга, факт е, че когато нещата ти се получат, можеш да обърнеш нещата доста бързо“, допълни шефът на Мерцедес в F1.