Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф за бъдещето на Ръсел: Решението е на Уилямс

Волф за бъдещето на Ръсел: Решението е на Уилямс

Мерцедес, тест, Тото Волф
снимка: Мерцедес

През юли от Уилямс обявиха, че Ръсел ще продължи да кара за отбора и през 2021, спазвайки тригодишния договор, който двете страни са подписали помежду си. През септември, обаче, отборът смени собствеността си и новото ръководство от Дорилтън Кепитъл обмисля своите опции.

В четвъртък Ръсел сподели своята увереност, че въпреки слуховете, той няма да загуби мястото си. Междувременно, новият шеф на Уилямс, Саймън Робъртс, каза, че „нищо не се е променило“ с плановете на отбора за пилотите през 2021. Той все пак отказа да потвърди, че именно Ръсел и Латифи ще карат за екипа.

Ръсел е част от програмата за млади пилоти на Мерцедес от 2017. Шефът на немския тим, Тото Волф, коментира, че бъдещето на Джордж е изцяло в ръцете на Уилямс.

„Всички знаем какви са възможностите му. Той е бъдеща звезда и продължава да бъде непобеден в квалификация от съотборниците си. Понякога успява да привлече вниманието в кола, която не е толкова конкурентоспособна в момента. Мисля, че това е ценно качество.“

„Но все пак очевидно има и финансова действителност, която не мога да съдя. Новите собственици и Саймън имат цялата свобода да решат какво да правят занапред.“

Австриецът потвърди, че са се свързали с Уилямс, за да преценят какво е положението с бъдещето на Ръсел след като излязоха слуховете за Серхио Перес.

„Да, говорихме за Джордж. Но в края на краищата, както казах, решението е тяхно.“