Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: За нас е много по-трудно тук, но имаме състезателно темпо

Волф: За нас е много по-трудно тук, но имаме състезателно темпо

1215
0
Джордж Ръсел, Мерцедес
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Иван Тенчев, Абу Даби. Шефът на Мерцедес Тото Волф бе в чудесно настроение тази вечер на пистата Яс Марина, въпреки че тимът му не се представи така силно както преди седмица в Бразилия. По време на срещата си след квалификацията с медиите в къщичката на тима той обясни, че характеристиките на трасетата са съвсем различни.

„Тук има твърде дълги прави, а нашата кола остава все така с твърде голямо челно съпротивление. Нещата имат своето обяснение“, заяви Волф

„Изборът на височина на крилата беше възможност да намалим тези ограничения. Но играта е много сложна, защото повече скорост може да означава по-голямо износване на гумите. А ние искаме да имаме силен в надпревара болид и традиционно имаме по-силна състезателна кола. В крайна сметка ще изпреварваме ако можем и ще се борим.“

„Положението със сигурност не е катастрофа, но представянето ни не е като преди седмица. Очаквахме малко повече при нашите симулации, но нещата не винаги стават според тях“, допълни шефът на Мерцедес.

Волф обясни още, че тимът е търсил днес и точната височина на шасито над пистата, защото по трасето има доста неравни места. Трябвало да бъдат направени компромиси в тази област, а това означава още загуба на скорост.

„Надявам се, че сме направили правилните избори“, каза той.

Шефът на Бракли не отрече разговори за ангажиране на Даниел Рикиардо като трети пилот в тима през следващия сезон, защото австралиецът е не просто прекрасен човек, но и отличен пилот и е жалко че няма да е в състезателен автомобил както заслужава.

Тото Волф заяви още, че е сигурен в това, че за Люис Хамилтън не е толкова важно дали ще спечели състезание тази година, за да не си развали рекорда, колкото автомобилът да направи още една стъпка и да е по-силен догодина

Според него настоящият болид се е развил изключително бързо с големи стъпки в края на сезона и на практика е бил доминиращ в Сао Пауло. Това според Волф най-добрата новина.

С отлично чувство за хумор той коментира и темата „дали през 2023 г. колите няма да започнат да си приличат“. Сега Ферари и Мерцедес са в двата края на спектъра при конструкцията на колите. F1-75 е с широки, а F1 W13 – с почти никакви кутии за радиаторите. Казано по-директно, дали Мерцедес ще се откаже от своята тясна форма.

„Доколкото виждам в тунела, колата много си прилича със сегашната. Но нямам представа дали ще са близки. На мен и сега болидът ми изглежда като в началото на сезона, а всъщност много сериозно го променихме в средата на годината като разпределение на масите, като аеродинамика. Ще видим през февруари“, усмихваше се в края на срещата шефът на Мерцедес.