Начало Автомобили Volkswagen Arteon – премиум лимузина със спортна природа и авангарден дизайн

Volkswagen Arteon – премиум лимузина със спортна природа и авангарден дизайн

85
0

Три месеца преди световното автоизложение в Женева, Volkswagen повдига завесата към  изумителните контури на дългоочаквания нов топ модел – Arteon. Моделът се позиционира над Passat и притежава силно експресивен и емоционален характер.

Arteon представя един нов облик на марката Volkswagen, със силен хоризонтален акцент. Радиаторната решетка се изтегля в триизмерни предни фарове, а LED светлинните елементи допълнително подчертават смелия облик на предницата и демонстрират амбиция моделът да доминира във всяка ситуация.

Новият модел седан впечатлява и с изумителна практичност. Стъклата на вратите са решени без рамки, в типичния изискан стил на grand tourer моделите, но същевременно вратите са окачени и се отварят така, че дават оптимален достъп до голямото купе. „Първото, което човек усеща, когато види Arteon, е огромен ентусиазъм от експресивния му дизайн. Но по-късно разбира, че освен това, моделът изненадва с това, колко е практичен. Тази комбинация е уникална“, споделя Тобиас Шулман, дизайнер на екстериора.

Името Arteon се произнася с ударение на първата сричка и е съчетание от две думи. От една страна – „art” или „изкуство“, което изразява хармоничните линии и емоционалния рисунък на дизайна. От друга – „еоn”, частицата на Volkswagen, която маркира, че моделът е от премиум класа. Arteon ще събере погледите за първи път в Женева през пролетта на 2017г. и ще излезе на пазара през лятото.