Начало Автомобили Volkswagen e-load up: малък, силен и икономичен

Volkswagen e-load up: малък, силен и икономичен

418
0

От август месец Volkswagen е-load up вече се предлага и на българския пазар. Този модел представя концепция, която показва пътя към бъдещето: вместо задна седалка, изключително компактният на външни размери автомобил предлага голям товарен обем от 990 литра. По този начин моделът предлага товароносимост от 300 кг (един пътник + полезен товар) – при собствено тегло на автомобила 1.230 кг (включва тегло на шофьор от 75 кг) и решение и за трудни логистични предизвикателства.

Равният масивен под на товарното отделение се простира от капака на багажника до изработената от стомана разделителна преграда, която от своя страна се грижи за безопасността на водача и спътника му в градския трафик. Практични куки за закрепване в багажника пък предлагат допълнителна възможност за укрепване на товарите.

Таблото в e-load up! е създадено с цел максимално да улесни градската логистична дейност на шофьора си, а комбинираният прибор с мултифункционален дисплей представя на водача всички важни за шофирането данни – започвайки от разхода на гориво, преминавайки през оставащия пробег и достигайки до индикатора, отчитащ нивото на зареждане на високоволтовата акумулаторна батерия.

Този транспортьор в миниатюрен формат предлага забележително голям товарен обем с оглед на скромните си външни размери. Освен това той впечатлява с изключителната си задвижваща технология. Електромоторът има солидна върхова мощност от 60 кВт (82 к.с.).

При нормална всекидневна употреба основните данни са 40 кВт (55 к.с.) и максимална скорост на движение 130 км/ч. e-load up! може да се зарежда с кабел от домакински контакт или от специално монтиран за целта wallbox. На обществена правотокова зарядна станция в рамките на 30 минути високоволтовата батерия може да бъде заредена на около 80 %.