Начало Автомобили Volkswagen Golf стана Кола на годината 2013 в Шотландия

Volkswagen Golf стана Кола на годината 2013 в Шотландия

121
0

Бестселърът на Volkswagen – Golf – спечели приза Кола на годината 2013 в Шотландия, както и отличието за семеен автомобил в конкурса. Последната версия на автомобила е в продажба във Великобритания от януари тази година.

Успехът често поражда инертност, но този случай със сигурност не е такъв. В свят на несигурност съществува нещо стабилно, познато и сигурно в нашата Семейна кола на годината, която в същото време е напълно модерен автомобил. Двигателите на модела са сред най-икономичните в сегмента и има избор относно редица характеристики. Колата има вече седем поколения, а продължава да се продава силно и модел, какъвто вярваме, че трябва да е всеки автомобил – коментира президентът на асоциацията на шотландските автомобилни журналисти Алисдър Сути.

Директорът на Volkswagen Великобритания Робърт Хейзълууд заяви от своя страна, че 2013-та е годината на Golf. Той изтъкна, че от пазарния си дебют досега автомобилът непрекъснато засилва позициите си.

Golf печели награди и в Европа, и в световен мащаб. Призът Кола на годината в Шотландия е поредният успех, с който се гордеем и съм сигурен, че ще допринесе за по-нататъшното представяне на модела. От стандартния хечбек през GTI и GTD версиите до икономичния BlueMotion и просторния Estate – има Golf за всекиго и за всякакви нужди. Високото ниво на качество, оборудване за безопасност и технологии го превръщат в истинска придобивка за клиентите и ние сме горди, че всичко това бе признато с тази награда – допълни той.

Седмото поколение Golf бе обявено още за световна Кола на годината, а спечели и европейския приз. Той е по-лек, по-сигурен, по-напредничав, по-просторен, по-ефективен и по-добре оборудван от предшествениците си.

Над 30 милиона Golf-а са продадени от появата на модела през 1974 г. до днес.

На специалната церемония в Глазгоу бяха отличени и редица автомобили в други категории на конкурса. Renault взе три приза: за най-добър малък автомобил с Clio, за кросоувър с Captur и победи в категорията за електрически коли със Zoe. Dacia Sandero стана най-добър бюджетен модел на годината. Ford бяха отличени за иновативност за системата им MyKey. Land Rover станаха първи в категорията на луксозните водила с новия Range Rover, а Range Rover Sport триумфира при SUV-овете. Jaguar F-Type пък взе титлата Спортна кола на годината.

Сред отличените бяха още Citroen DS3 Cabrio (кабриолет), Ford Fiesta ST (Hot Hatch cup), Kia Carens (MPV), BMW 3 Series (Estate Car награда), Audi A3 (за executive модел) и Mazda взе еконаградата за технологията си SkyActiv.