Начало Автомобилни новини Volkswagen Golf за българската полиция

Volkswagen Golf за българската полиция

2433
0

С официална церемония първите 51 от общо 200 нови Volkswagen Golf бяха предадени на пътната полиция от служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Сделката е финансирана  от фонда за пътна безопасност към МВР. Доставката е извършена от консорциум между Порше БГ, официален вносител на Volkswagen в България и компанията, отговорна за допълнителното специализирано оборудване на новите патрулни автомобили – Авто Инженеринг Холдинг Груп ЕООД. Двете дружества са дългогодишни партньори с множество успешно реализирани проекти за доставка на специализирани автомобили в страната и чужбина.

Цялата поръчка включва общо 200 броя специално оборудвани Volkswagen Golf Variant с бензинов двигател 2.0 TSI с мощност 190 к.с. Доставянето ще се извършва поетапно в следващите месеци.

Volkswagen Golf с петдесетгодишна традиция

Golf е един от най-популярните и несъмнено най-масовият модел на марката Volkswagen. Тази година той празнува своята петдесетгодишнина. От създаването си през 1974 г. до момента Golf е произведен и продаден в над 37 милиона екземпляра по целия свят. Броят на реалните му стопани вероятно наближава сто милиона, понеже известният с добрата си техническа основа, солидно качество и трайност модел обикновено сменя няколко собственици. Масовото му присъствие в компактния сегмент е причина да се говори за „клас на Golf“.

Предназначението на новопридобитите Volkswagen Golf Variant е да обезпечават работата на полицаите, осъществяващи пътен контрол. По-специално сферата на приложение включва първокласните пътища с интензивен трафик. Автомобилите са и първите, обозначени по новия стандарт за патрулни коли на МВР.