Начало Автомобили Volkswagen инвестира $236 млн. в завод в Бразилия

Volkswagen инвестира $236 млн. в завод в Бразилия

213
0
Volkswagen,завод,Фолксваген

Volkswagen ще инвестира почти $236 млн. в завод в Бразилия, където ще се прави седмото поколение на модела Golf, съобщи главният изпълнителен директор на Volkswagen Бразилия Томас Шмал.

Новият завод ще е в южния щат Парана. С него производственият капацитет на концерна в страната ще се увеличи с 20% до 1000 автомобила дневно. В момента Volkswagen има пет фабрики в Бразилия – три за коли и две за двигатели.

Шмал съобщи, че строежът на съоръжението вече е започнал. Golf е най-добре продаваният модел на марката и е ключов за плановете на компанията за увеличение на реализираните автомобили до 10 милиона броя до 2020 г.

Държавата е четвърта по големина като пазар с 3,8 млн. продадени коли през 2012 г. (след Китай, САЩ и Япония).

Междувременно друг завод на Volkswagen – този в Братислава (Словакия) – получи 2012 Occupational Safety Trophy. Призът се връчва на съоръжението с най-висока степен на безопасност в рамките на концерна, а словашката фабрика го печели за втора поредна година.

Непрекъснатото подобрение на сигурността е топприоритет за Volkswagen Group и дейността в този аспект е твърдо залегнала в корпоративната култура. Компанията има за цел да осигури максимално безопасна работна среда на служителите си.

Volkswagen поема отговорност – особено по отношение на хората си. Чрез по-нататъшното развитие и систематично прилагане на мерки за повишаване на безопасността сме намалили броя инциденти в заводите на концерна в цял свят с 3% през последните 12 месеца – коментира д-р Михаел Махт, член на борда на Volkswagen Aktiengesellschaft, отговарящ за производството.

Втори във вътрешната класация на компанията е заводът в Памплона (Испания), а трети – този в Сетубал (Португалия).