Начало Автомобили Volkswagen изгражда нов завод за двигатели в Русия

Volkswagen изгражда нов завод за двигатели в Русия

52
0

Концернът Volkswagen подсилва своя индустриален ангажимент в Русия. От 2015 г. сглобяването на автомобили в завода в Калуга ще използва двигатели местно производство. За целта бе положена първата копка на фабрика за двигатели, на която присъства министър-председателят на Русия, Дмитрий Медведев, губернаторът на областта Калуга, Анатолий Артамонов и д-р Михаел Махт, член на управителния съвет на VW.

Новата фабрика ще бъде изградена на площ от 30 хил. квадратни метра в непосредствена близост до завода за сглобяване на автомобили. Планираният капацитет е 150 хил. екземпляра. В Калуга за момента ще бъдат произвеждани 1,6-литрови бензинови двигатели от серията ЕА 211, изграден по най-модерните технологии на компанията. Предвижда се производството да започне през 2015 г.

Концернът Volkswagen е най-големият чужд автомобилен производител инвеститор в Русия. От 2006 г. до момента за изграждане на нови модели от местните заводи са постъпили точно 1 млрд. евро. Преди една седмица бе обявено, че в следващите три години ще бъдат инвестирани нови 840 млн. От тях 250 млн. евро ще бъдат налети в новия завод.

От 2007 г. в завода в Калуга се сглобяват четири модела на концерна: Volkswagen Tiguan и Volkswagen Polo, както и SKODA Octavia и SKODA Fabia.