Начало Автомобили Volkswagen показа новия си SUV концепт CrossBlue

Volkswagen показа новия си SUV концепт CrossBlue

53
0
Volkswagen CrossBlue

Volkswagen показа нов SUV концепт на северноамериканското автомобилно изложение в Детройт. Моделът е кръстен CrossBlue и е разработен специално за САЩ и Канада, като в производствената гама се намира над Tiguan и под Touareg.

CrossBlue е с plug-in хибридно задвижване, комбиниращо TDI двигател с два електромотора, DSG трансмисия и е с разход от 2,1 литра на 100 километра. Той е създаден в Германия под ръководството на шефа на дизайна във Volkswagen Group Валтер да Силва в сътрудничество с Volkswagen Америка.

Цветът му е наречен CrossBlue Glass Flake. Концептът е 4987 мм дълъг, 2015 мм широк и 1733 мм висок. Предната следа е 1686 мм, а задната 1696 мм.

Концептът е с шест индивидуални места в три редици. След влизане в производство задната част ще е с опция за четири седалки, което съответно ще направи SUV-а седемместен. Вътрешното пространство е повече от добро, като е оставено достатъчно място за всички да се чувстват удобно. Достъпът до задните седалки е улеснен от плъзгащи се врати, които се задвижват с едно движение на ръката.

Зад третата редица места е багажникът с обем 335 литра. При сгъването й той се увеличава на 815 литра. При прибиране на средните седалки стойността отива още по-високо – близо 2000 литра. Има опция за прибиране и на пътническата седалка до шофьора, с което се увеличава възможната дължина на товарените предмети (до 3110 мм).

Контролният панел е с кръгли уреди с алуминиев акцент. Алуминият е основен елемент в интериора заедно с кожа и елементи от тъмно бананово дърво. В центъра на конзолата е 10,2-инчов тъчскрийн, а в подглавниците на предните седалки са скрити Apple iPad Mini.

Ускорението от 0 до 100 км/ч е 7 секунди, а максималната скорост – малко над 203 км/ч или 120 км/ч при електрическо задвижване. С напълно заредена батерия CrossBlue може да измине до 22,4 км в щатски цикъл или 33 км по европейския.

Концептуалният SUV е базиран новата Modular Transverse Matrix система на Volkswagen. Дизеловият 190 PS TDI двигател е новото семейство ED288. Трансмисията е шестстепенна DSG автоматична.

Концепцията CrossBlue е точният тип возило за щатския пазар – коментира президентът и главен изпълнителен директор на Volkswagen Group Америка Джонатан Браунинг.