Начало Лайфстайл Volkswagen поведе шествието по случай Международния Олимпийски ден в София

Volkswagen поведе шествието по случай Международния Олимпийски ден в София

37
0

Българският олимпийски комитет (БОК) и Порше БГ – официален вносител на Volkswagen за България и официален превозвач на БОК отбелязаха с факелно бягане Международния Олимпийски ден в София.

Официалното откриване и предаването на Олимпийския огън се проведе пред Националната Спортна Академия в София. Предвождани от автомобил на Volkswagen, участниците в бягането се отправиха към националния стадион „Васил Левски”, където към тях се присъединиха ученици от спортните училища „Ген. Владимир Стойчев” и „Васил Левски”. Последното поколение на спортната легенда на Volkswagen – Scirocco, проправяше път на олимпийците през централните улици на София до последната им спирка – централата на БОК. Там те бяха посрещнати от олимпийски и световни шампиони, сред които Стефка Костадинова – председател на Българския Олимпийски комитет, Йордан Йовчев, Екатерина Дафовска, Боян Радев и редица други изявени спортисти.

23 юни се счита за рождената дата на Олимпийските игри и се чества по цял свят с различни спортни инициативи. Марката Volkswagen е трайно свързана със спорта и подкрепя олимпийското движение в глобален мащаб. Volkswagen AG бе официален превозвач по време на последните олимпийски игри в Пекин, а от миналата година е и официален превозвач на БОК.