Начало Автомобили Volkswagen представя Golf GTD в Женева

Volkswagen представя Golf GTD в Женева

69
0
Volkswagen

Изключително пестелив, но въпреки това с впечатляващо спортно поведение – това са характеристиките, с които Golf GTD впечатлява своите почитатели от три десетилетия насам. Новата версия не прави изключение и ще бъде представена на международния автосалон в Женева през месец март. Със своите 184 к.с. мощност колата определено дава достатъчно мощност, като в същото време изпълнява и най-новите изисквания за екологичност, еконормата EU-6.

Първият GTD се появи през 1982 г. и направи революция със своя турбо дизелов агрегат и спортните си настройки в стил GTI. През тази година на базата на седмото поколение на Golf пък Volkswagen ще представи най-мощното GTD. Със своята мощност от 184 к.с. колата притежава изключителна динамика, като в същото време прави впечатление с невероятна пестеливост по отношение на разхода на гориво. Максималната скорост на този автомобил е 230 км/ч., а средният разход с 6-степенна механична скоростна кутия е едва 4,2 л на 100 км. 6-степенната автоматична DSG кутия пък повишава разхода с 0,5 л/100 км. Впечатляващ е и максималния въртящ момент от 380 Nm, който е на разположение още при 1750 об/мин.

Оптично колата се откроява от своите събратя със затъмнените си LED задни светлини и хромирана двойна ауспухова тръба. Динамичното представяне се подсилва от дифузьор в задната част, както и задно крило, прикрепено към горния кант на капака на багажника.

В интериора също има отличителни знаци, подсказващи че карате един наистина спортен автомобил. Такива са спортните седалки, волана, педалите, скоростния лост и разбира се арматурното табло.

Двигател: 4-цилиндров TDI агрегат с директно впръскване, разположен напречно отпред с обем от 2 литра.

Мощност: 184 к.с. при 3500-4000 об/мин.

Въртящ момент: 380 Nm при 1750 до 3250 об/мин.

Трансмисии: 6-степенна механична с опция за вграждане на 6-степенна автоматична DSG скоростна кутия, задвижване на предния мост.

Ускорение от 0-100 км/ч. – 7,5 сек., максимална скорост 230 км/ч.

Тегло: 1377 кг.