Начало ТОП Volkswagen представи новото поколение на Golf

Volkswagen представи новото поколение на Golf

5151
0
Volkswagen Golf 2024

Volkswagen отбелязва 50-годишния юбилей на Golf, като представи новото поколение на емблематичния си модел. Серийното производство на бестселъра започва във Волфсбург през март 1974 година, а през годините първият Golf е последван от още над 37 милиона автомобила. Тази невероятна популярност превръща компактния модел в най-успешния в историята европейски автомобил и най-продавания модел на Volkswagen за всички времена.

Новият Golf

Сега Volkswagen представя световната премиера на най-новия етап в развитието на Golf, включващ изцяло нова, разработена от нулата инфотейнмънт система и следващо поколение plug-in хибридно задвижване. Най-добрият Golf за последните 50 години ще бъде на разположение при дилърите на марката през тази пролет.

Външен вид

Новите Golf и Golf Variant правят впечатление с промененото оформление на предната част, в която се открояват елементи като първото на европейските пазари светещо изпълнение на емблемата на Volkswagen и изцяло новите LED фарове.

Интериор

Вътрешното пространство на новия модел впечатлява с възможностите за интуитивно управление на функциите с помощта на новоразработената инфотейнмънт система (MIB4). Впечатлява новият гласов асистент IDA. Той разпознава команди с естествени фрази и може да се използва не само за управление на обичайни функции като климатичната инсталация, мобилния телефон и навигационната система, но и за достъп до онлайн информация от различни области – от прогнозата за времето до отговори на разнообразни въпроси с общопознавателен характер.

Безопасност

Маневрите с новите Golf и Golf Variant се улесняват значително от новите системи за асистенция на водача  като усъвършенстваните функции за асистирано паркиране и излизане от паркомястото чрез смартфон. Налице е и нова 360-градусова система за наблюдение на зоната около автомобила.

Задвижване

Новите plug-in хибридни системи за задвижване с възможност за използване на бързозарядни правотокови (DC) станции съчетават високите динамични показатели с възможност за изминаване на около 100 километра изцяло на електричество. Версиите с високоефективни mild хибридни системи за задвижване с 48 V на свой ред предлагат изключително подходящо решение за потребителите, които не разполагат с възможности за инсталиране на стенни зарядни модули (Wallbox) в домашни условия. Спортният Golf GTI от друга страна е станал още по-динамичен благодарение на увеличението на мощността на неговия турбокомпресорен двигател с 15 кВт до общо 195 kW (265 к.с.), а мощността на агрегата 2.0 TSI със 150 кВт (204 к.с.) също е нараснала с 10 кВт. Към момента на пазарната премиера, гамата на обновения модел ще включва общо девет различни версии на задвижването – с mild хибридни (eTSI) и plug-in хибридни (eHybrid и GTE) системи, с бензинови турбодвигатели (TSI) и турбодизелови (TDI) агрегати.

С новия Golf Volkswagen отбелязва 50 години иновации и успех. Най-добрият Golf за последните 50 години предлага още по-модерно и технологично оборудване, по-ефективни двигатели и подобрена безопасност.