Начало Автомобили Volkswagen представи електрическия си флагман ID.7

Volkswagen представи електрическия си флагман ID.7

4066
0
Премиера на Volkswagen ID.7 в София

Снощи, 8 февруари, Volkswagen отпразнува официалната премиера на електрическия флагман ID.7. Събитието привлече над 150 гости, сред които клиенти, медии и експерти. Те се насладиха на футуристично лазерно шоу и коктейл, любезен домакин на който беше Порше София Изток.

Volkswagen ID.7 дефинира нови стандарти в иновациите и устойчивото бъдеще на автомобилната индустрия и е ключова част от стратегията Volkswagen Accelerate. Този модел не е поредният електрически автомобил, а символ на амбициозните цели на марката за постигане на електрическо бъдеще.

Със своя батерия от 77 кВтч и въртящ момент от 545 Нм, ID.7 Pro предлага впечатляващ автономен пробег от 621 км, съобразно стандартите на WLTP. До средата на годината, както посочи бранд мениджъра на марката за България Нестор Несторов, се очаква лансирането и на ID.7 Pro S. Той ще е с по-голяма батерия и автономия над 700 км. Благодарение на модулната платформа MEB, ID.7 поставя нови стандарти по отношение на енергийната ефективност. Ниският енергиен разход е постигнат от комбинирането на много фактори. Изключително ефективна е нова система за задвижване в ID.7. Новите акумулаторни клетки са с високата енергийна плътност. Оптимизираната аеродинамика на каросерията, като е достигнмат коефициент на аеродинамично съпротивление от едва 0.23.

Висока ефективност ID.7 демонстрира и при зареждане. Включен в правотокова (DC) бързозарядна станция с мощност до 175 кВт, автомобилът акумулира достатъчна за изминаване на 204 км енергия само за 10 минути. Времето, необходимо за заряд на батерията от 10% до 80%, е около 28 минути. Това прави експлоатацията му лесна и приятна, а дългите пътувания не са никакъв проблем.

Съчетавайки технологичния прогрес с лукса и комфорта, ID.7 предлага изцяло ново изживяване. Благодарение на голямото междуосие и компактната конструкция на компонентите на задвижването, моделът предлага изобилие от пространство за пътниците и багажа. Неговият съвременен дизайн, впечатляващите технологии и екологичната сила го правят идеален избор за бъдещите автомобилни пътешествия.

Новият Volkswagen ID.7 вече е наличен в шоурумите на марката в страната.