Начало Рали Volkswagen с похвала от Ситроен след рали Швеция

Volkswagen с похвала от Ситроен след рали Швеция

32
0
Ив Матон,Мико Хирвонен,Фредерик Банзе

След първите две състезания за годината резултатът между Ситроен и Volkswagen е 1:1. По всичко изглежда, че германците са се подготвили старателно за своя дебют през тази година, след като след победата на Себастиен Льоб в първия старт на рали Монте Карло, но в Швеция победител бе Себастиен Ожие. Това е отчетено и от тим шефа на Ситроен, Ив Матон. Според французина в скандинавската държава Volkswagen са показали „перфектно представяне”. Матон признава, че победата е напълно заслужена и е позитивен сигнал за предстоящия сезон, който се очертава като особено интересен.

„Може да направим заключение след първите два старта, че сезонът, който започна, ще е много оспорван”, заяви Матон пред WRC.com и призна, че в Швеция отборът му е направил всичко по силите си, за да спечели. „Действахме спрямо поставените си цели и сме наясно, че ще се нуждаем от безгрешно представяне, за да спечелим накрая.”

Това не се получи в Швеция, въпреки че и Льоб кара на лимита на възможностите си.

„Представянето ни в Скандинавия беше добро, но не достатъчно добро”, обясни Льоб. „Опитах всичко възможно, но не успяхме да спечелим.”

В класирането при пилотите Ожие дори е начело с 46 т., като води с три точки на своя съименник и сънародник Льоб. При конструкторите пък Ситроен води с минимална преднина.