Начало Автомобилни новини Volt и Malibu на Chevrolet с по пет звезди в тестовете Euro...

Volt и Malibu на Chevrolet с по пет звезди в тестовете Euro NCAP

53
0
Malibu

Електромобилът с възможност за удължаване на пробега Volt и новият флагман на марката Chevrolet в Европа Malibu бяха отличени еднакво високо с най-добрата оценка от пет звезди в тестовете на независимата организация Euro NCAP (European New Car Assessment Program), чиито последни резултати бяха оповестени днес. Моделът Chevrolet Volt е първият електрически автомобил от американски производител, получил върхови оценки във всички категории на тестовете на Euro NCAP.

„Тези резултати са потвърждение, че двата автомобила отговарят на най-високите съвременни стандарти за безопасност. Представянето на Volt по отношение на сигурността и неговата система за задвижване подчертават надеждността и практичността, присъщи на този изключителен модел автомобил“, отбеляза Уейн Бранън, президент и управляващ директор на Chevrolet Europe.

Euro NCAP е поредната специализирана организация, присъдилa своите най-високи оценки на Volt. През месец април 2011 година, Американският застрахователен институт по пътна безопасност IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) отреди на модела званието „Top Safety Pick“ („Най-добър избор по отношение на безопасността“), а Американската национална администрация за безопасност по пътищата NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) го отличи с оценка от пет звезди.

Chevrolet Volt притежава извънредно стабилна каросерийна структура, изградена от високоякостни и свръхвисокоякостни стомани. Мерките за пасивна и активна безопасност на модела включват:
– Серийна антиблокираща система на спирачките на всички колела, система за контрол на сцеплението с пътя, електронно разпределение на спирачното усилие, система за подпомагане на водача при внезапно спиране и електронен контрол на стабилността
– Осем на брой серийни въздушни възглавници и безопасен при удар сгъващ се блок на педалите
– Система ISOFIX за монтаж на детски столчета на задния ред седалки
– Регулируеми опори за глава на предните седалки за защита от травми вследствие на ефекта на „камшичния удар“
– Звуков сигнал, който може да бъде включен от водача като предупреждение към пешеходците за приближаването на електромобила.

Новият Chevrolet Malibu е първият модел с това име, който ще се предлага на европейските пазари и осмото поред поколение на изключително успешния в Съединените щати автомобил. Той също се характеризира с модерна каросерийна структура, спомагаща за постигане на максимална степен на защита с поглъщане на енергията при евентуален удар. Eвропейската версия на този модел ще бъде оборудвана с общо шест на брой въздушни възглавници и пълна гама от електронни системи за контрол на поведението на пътя. Malibu е най-дълголетното име в средния сегмент на автомобилния пазар с 35-годишна история и осем поколения.

По-рано през годината Aveo хечбек (който в момента е най-безопасният автомобил в своя сегмент) Chevrolet Orlando и SUV-моделът Captiva също бяха отличени с най-високата оценка от пет звезди. Най-добре продаваният модел на компанията в лицето на Chevrolet Cruze седан също притежава най-високото отличие за безопасност, присъждано от Euro NCAP.

 

Видео от теста на Chevrolet Malibu

Видео от теста на Chevrolet Volt