Начало Автомобили Volvo Cars с 18-месечен непрекъснат ръст на продажбите

Volvo Cars с 18-месечен непрекъснат ръст на продажбите

48
0

Продажбите на Volvo Cars нарастват два пъти по-бързо в Европа в сравнение с преките конкуренти на компанията, отчитат данните на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) за 2014 г. Ръстът на шведския бранд от 10,6% изпреварва този на основните конкуренти в премиум сегмента. Продажбите на Audi през същия период се увеличават с 4,2%, тези на BMW – с 5,1%, а на Mercedes – с 5,3%.

Данните на Асоциацията показват 4,2% ръст през 2014 г. на общите продажби в 15-те страни от Европейския съюз и трите страни от Европейската зона за свободна търговия – най-широкият измерител на европейския пазар.

– Доволни сме от темпото на ръста, но не сме изненадани – коментира Ален Висер, старши вицепрезидент „Продажби и маркетинг” във Volvo Cars. – Volvo произвежда едни от най-безопасните, екологични и атрактивни автомобили на пазара, така че е съвсем естествено клиентите да се стремят да ги притежават.

Volvo регистрира силен ръст на целия европейски континент, но се представя особено добре в Швеция, Великобритания и Германия. Според собствените данни на компанията, продажбите в Швеция са нараснали със 17,4 процента благодарение на силното търсене на кросоувър моделите Volvo XC60 и XC70, а продажбите във Великобритания и Германия са се увеличили съответно с 25,5% и 18,3%, водени от хечбека Volvo V40 и модела XC60.

В световен мащаб Volvo Cars генерира рекордни продажби от 465 866 автомобила през 2014 г. и отчита 18-месечен непрекъснат ръст на продажбите, който подчертава темпото и дълбочината на световната трансформация на компанията. Всичко това е постигнато преди официалното представяне на изцяло новото Volvo XC90, което ще се появи в шоурумите през първата половина на 2015 г. Цялата гама модели на Volvo Cars ще бъде обновена изцяло през следващите пет години.

Шведската компания е в разгара на глобалната си реорганизация, включваща създаването на световно индустриално присъствие, цялостно подновяване на продуктовата гама, въвеждане на нова технология за модулно шаси, технологии за безопасност, приложени за първи път в света, нов език на дизайна, нова архитектура на двигателя и гама от водещи в класа услуги по свързаност.