Начало Автомобили Volvo навлиза в територията на седаните с Cross Country

Volvo навлиза в територията на седаните с Cross Country

27
0

Volvo Cars прави стъпка напред, за да посрещне търсенията на своите основни клиенти с представянето на вълнуващото ново S60 Cross Country. Това ще се случи официално по време на автомобилния салон в Детройт.

През 1997 г., когато Volvo беше първият премиум бранд, представил многофункционален вариант за всички пътища на своите успешни комби автомобили, никой не можеше да предвиди бъдещия успех на концепцията кросоувър. Днес кросоувърът е навсякъде и е спомогнал за дефинирането на цяла нова категория при автомобилите, свързани с начина на живот.

Volvo отново предприема смела стъпка – този път в сегмента на седаните – с представянето на S60 Cross Country – първият премиум седан със същата степен на проходимост и елементи на солиден дизайн като на известните комби автомобили Cross Country.

– Искаме допълнително да проучим пазара с нашия бранд Cross Country. Направихме го преди през 1997 г. с V70 Cross Country и това доведе до раждането на цял нов сегмент. Включихме всички преимущества от проходимостта на бранда Cross Country в този нов модел, като същевременно предлагаме съвършено уникално излъчване за приключение и готовност за превземане на всички пътища в един открояващ се спортен и стилен пакет – казва Лекс Керсемейкърс, старши вицепрезидент Продуктова стратегия и управление във Volvo Cars.

Подобно на последно представеното V60 Cross Country, моделът S60 Cross Country е с увеличен просвет от 65 mm и идва с доказаното задвижване на всички колела като на своя събрат, което го прави единствения истински ефективен и стилен кросоувър седан на пазара. S60 Cross Country ще се предлага и с предно задвижване в Европа.

S60 Cross Country е единственият претендент в сегмента на кросоувърите седани.

– Открихме ясна ниша на пазара за по-ефективен седан със стилови елементи, внушаващи солидност, и по-висока стойка. S60 Cross Country ще се хареса на хората, които търсят вълнуващ и ефективен седан и същевременно се наслаждават на ясните преимущества, предлагани от един кросоувър – обяснява Алън Висър, старши вицепрезидент Продажби, маркетинг и обслужване на клиентите.

Като отразява любовта на Volvo към природата и скандинавското наследство, S60 Cross Country предлага както 18-, така и 19-инчови джанти с високопрофилни гуми, които добавят удобство и естетика върху всяка настилка, намаляват шума на пътя и увеличават защитата на джантите, когато е необходимо. Със завладяващо и целеустремено усещане при шофиране, с доза солидност, този динамичен дизайн внася спортен, неконвенционален и приключенски дух в концепцията за седан.

S60 Cross Country ще се предлага първоначално с мощен T5 бензинов агрегат със AWD задвижване, предоставящ до 250 к.с мощност, наличен в САЩ, Канада, Русия и Европа, както и с дизеловия двигател D4, 190 к.с., с предно задвижване. Последният е базиран на водещата в своя клас архитектура на задвижване Drive-E на Volvo, която предлага безкомпромисна комбинация от икономичност и ефективност на европейските пазари. Дизелов двигател със задвижване на всички колела D4 също ще бъде представен, базиран на доказалия се 2,5-литров, 5-цилиндров дизелов двигател. S60 Cross Country се очаква да бъде наличен за поръчки в началото на лятото на тази година.