Начало Автомобили Volvo и МОТО-ПФОЕ с помощ в борбата срещу COVID-19

Volvo и МОТО-ПФОЕ с помощ в борбата срещу COVID-19

710
0
ген. Мутафчийски
ген. Мутафчийски по време на приемането на ключовете от Мото Пфое

Volvo и официалният вносител за България Мото-Пфое се отзоваха с безвъзмездна помощ за едни от най-натоварените болници в страната. ВМА и Александровска болница в столицата, както и УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна, УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив и УМБАЛ Бургас получиха Volvo автомобили навръх международния ден на здравето и празника на здравните работници 7 април. С този жест Мото-Пфое и Volvo изказват признателност към труда на лекарите и съпричастност към тяхната отдаденост в борбата с пандемията.

 „Бих искала да споделя своето щастие и гордост, че имаме възможността да помогнем в трудната ситуация, в която всички ние се намираме. Сега повече от всякога, трябва да бъдем заедно  макар и на дистанция. да се подкрепяме и да се погрижим за нашето здраве и безопасност и това на всички около нас. Затова решихме да се включим и да помогнем с каквото можем”, сподели Людмила Савева, мениджър „Ключови клиенти“ към МОТО-ПФОЕ.

Volvo автомобилите бяха предадени официално на ръководството на болниците

Това бе сторено при спазване на всички препоръки за физическа дистанция между хората. Колите ще бъдат на разположение денонощно в продължение на един месец и ще се използват за превоз на лекари и медицински персонал по преценка на самите болници.

„Искам да споделя, че се наблюдава изключителна мобилизация на всички, които искат и могат да помогнат. Днес имаме щастието да получим подкрепа и от Volvo и МОТО-ПФОЕ. Изключително сме им благодарни за безвъзмездно предоставените автомобили. Те са наистина страхотни“, сподели генерал Мутафчийски по време на приемането на ключовете.

Volvo Cars е с дългогодишна история и безупречна репутация в сферата на автомобилната безопасност. Вече над 90 години компанията работи усилено за създаването на автомобили с мисъл за хората и тяхната сигурност. Именно затова в този труден момент Мото-Пфое и Volvo предприемат благородната инициатива, целяща взаимопомощ и мобилност в здравословна среда.