Начало Автомобили Volvo представя новия си дизайнерски език на автосалона в Токио

Volvo представя новия си дизайнерски език на автосалона в Токио

91
0
Volvo Concept Coupe

Volvo Concept Coupe ще е в центъра на вниманието в експозицията на Volvo Car Group (Volvo Cars) по време на започващото тази седмица автомобилно изложение в Токио. Компанията продължава да запознава публиката с новите си дизайнерски език и стратегия.

Volvo Cars ще присъства в Токио за първи път от седем години насам – знак за нарастващата важност на японския пазар за автомобилния производител. Продажбите на марката в страната са изключително силни до момента и бележат ръст от повече от 25% спрямо същия период на 2012 г. – ниво, което не е виждано от края на 90-те години на XX век досега. Японските потребители посрещнаха особено добро Volvo V40, което получи престижната награда за чуждестранна кола на годината за 2013-та.

Volvo Concept Coupe бе показано за първи път на автомобилното изложение във Франкфурт (Германия) през септември. Концептуалният автомобил демонстрира както способностите на компанията, така и новите, високоефективни двигатели от серията Drive-E (позната преди като VEA), които вече са налични в шест модела на Volvo.

Купето е и с плъг-ин хибридната технология на марката, като общата мощност е около 400 к.с. То е първото от поредица от три концептуални коли, чиято цел е да покажат новата посока в дизайна на Volvo Cars преди появата на изцяло новото XC90 през 2014 г.

Създаваме ново портфолио продукти, в което се сливат наследствените ни традиции с иновативните ни технологии плюс емоционален дизайн – коментира старши вицепрезидентът Лекс Керсемакерс. – Всеки аспект на автомобилите ни е изведен в ново измерение, като ще откриете в тях повече емоция редом с рационалната функционалност, която е в сърцето и душата на Volvo.

Отговарящият за дизайна вицепрезидент на компанията Томас Ингенлат допълни, че Volvo Concept Coupe е демонстрация какво може да се очаква от новите модели на бранда: уверено и отличително присъствие, като връзката с досегашните коли ще бъде моментално откриваема.