Начало Автомобили Volvo с ново V40

Volvo с ново V40

518
0
Volvo

Днес по време на автомобилното изложение в Женева Volvo представи V40.
Това е поредния шведски модел с типичен скандинавски дизайн – изчистени, елегантни линии, материали от най-високо качество, както и интуитивни, съвременни технологии.
В дизайна класическата V-форма на предния капак е подсилена с по-смели и изразителни линии. Силно полираната предна решетка е разположена ниско. Същевременно тя е широка, за да придаде спортен, долепен до земята вид на предницата. Ъгловите елементи не само придават характер на автомобила, но също така насочват въздушната струя, за да подобрят аеродинамиката на модела. Дневните светлини се намират в долните краища на предната броня и се извиват нагоре при поглед отпред. Предните фарове са във форма на острие. Това създава атрактивен светлинен отпечатък в тъмнината.
Широката линия на раменете тръгва от предните фарове и подчертава повдигащата се средна линия на автомобила. В края на задните врати линията се извива нагоре във формата на „кука“, наследена от легендарния дизайн на Р1800. Шестоъгълният заден капак, представен за първи път в модела C30 и вдъхновен от P1800ES, също е запазена марка на автомобилите Volvo.
Елементите за оптично насочване на светлината се използват за постигането на светлинен модел, който подчертава дизайна. LED технологията е използвана за следните светлини:
Предни фарове
Мигачи на страничните огледала
Задни светлини
Осветяване на задния регистрационен номер
Горни стопове
Дневни светлини (DRL)
Новото Volvo V40 ще се предлага с вграден панорамен, стъклен покрив, който се простира от предното стъкло до облегалката на задните седалки. Затъмнен е и е проектиран да предпазва пътниците от облъчване с инфрачервени лъчи.
Панорамният покрив е снабден с електронно управляема завеса от плат.
Интериорът е с широко табло и плавно извит дизайн на вратите, с усещане за простор като в лимузина.
Ключовите думи при разработката на седалки във Volvo Car Corporation са ергономия и комфорт. Задните седалки са изваяни, също като предните. Те са отопляеми и ви гарантират върховен комфорт.
Сгъваемата двойна поставка за чаши, вградена в средата на възглавницата на задната седалка, е находчиво решение, дискретно скрито в седалката, когато не се използва, без да нарушава комфортното пътуване на пътника в средата.
Новото V40 е с характерната за Volvo ултра тънка централна конзола. Сега тя е още по-изваяна в сравнение с предходните модели, като се предлага в тъмно сив цвят при стандартното оборудване. Възможни варианти още са Modern Wood,