Начало Автомобили Volvo пуска 4 нови камиона, които промотира в зрелищен филм

Volvo пуска 4 нови камиона, които промотира в зрелищен филм

268
0

Филмът за премиерата на най-новите модели на Volvo Trucks достигна нови висоти. За да демонстрира мощността и здравината на новите товарни автомобили, Volvo построи колосална 15-метрова, 58-тонна кула от камиони, подреждайки четирите си нови модела един върху друг. В допълнение към нея, най-отгоре застана президентът Рогер Алм.

В индустрията на товарните автомобили пускането на пазара на един камион е огромен проект. Но излизането на четири едновременно е почти нечувано. При обновяването на цялата гама тежкотоварни камиони с кабина над двигателя, Volvo Trucks избра различен подход.

Необичайният филм е заснет през нощта и започва с показване на кулата от камиони като огромен, светещ в далечината монолит. По-нататък виждаме вълци на преден план и зърваме за малко жена водач. С приближаването към кулминацията на филма, изпълнена с дим и светлинни ефекти, виждаме, че човекът, който стои върху кулата от камиони, всъщност е президентът на Volvo Trucks Рогер Алм.

Излизането на филма се случва един ден преди официалното пускане на европейския пазар на гамата тежкотоварни камиони Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM и Volvo FMX.

Четирите камиона представляват около две трети от доставките на Volvo Trucks. Филмът е заснет в края на 2019 г. на полигон извън родния град на Volvo, Гьотеборг, Швеция. Както кулата от камиони, така и по-голямата част от визуалните ефекти са истински. Включително димът и светлините, което е показано във филм зад кадър.

„Около месец бе необходим, за да проектираме и изградим кулата и да се уверим, че е безопасно да се движи“, заяви Маркус Викстрьом. Той е инженер във Volvo Trucks и част от инженерния екип, работил по кулата. „Това стана възможно най-вече благодарение на здравия строителен камион Volvo FMX и новия му спомагателен мост за 38 тона. Той може да издържи теглото на останалите. Но също така изискваше постоянна скорост и посока, които бяха постигнати чрез технологията Volvo Dynamic Steering и опитен водач на камиони.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter