Начало Автомобили Volvo пуска хечбек с пет врати V40

Volvo пуска хечбек с пет врати V40

744
0
V40,Volvo,женева

След като преди седмица в мрежата изтекоха неофициални фотографии на новото Volvo V40, шведската компания пусна официални изображения на новия си хечбек с пет врати. Неговият официален дебют ще се състои през следващата седмица на изложението в Женева.
Макар и носещ означение V40, която буква марката дава на своите комби-модели, автомобилът си е чист хечбек с пет врати. Той е може би най-динамично изглеждащия модел на скандинавците в моделната им гама, със стремителен силует, плавно повдигаща се към задницата подпрозоречна линия и релефни странични повърхности.
Предницата е оформена в типичния стил на марката от последните й модели и напомня основно на новия седан Volvo S60. Отзад пък, типично за кросоувърите на шведите, са разположени вертикални светлинни блокове, преминаващи в калниците, а задната врата е силно наклонена.
Все още компанията не дава информация с какви двигатели ще бъде оборудван Volvo V40, но най-вероятно това ще са 1,6-литрови бензинови агрегати с мощност 120 и 180 к.с., 1,6- и 2-литрови турбодизели (140-180 к.с.), а топ-версията ще получи и 2,5-литров мотор с около 230 к.с. Скоростните кутии ще бъдат 6-степенни механични и автоматични Powershift.
Не е изключена и появата на кросоувър, базиран на V40, означен традиционно с буквите ХС.