Начало Автомобили Volvo с пет свои ключови моделa на Автосалон София 2019

Volvo с пет свои ключови моделa на Автосалон София 2019

213
0

Шведският премиум бранд Volvo представя пет от ключовите си модели на Автосалон София 2019.

Вълнуващият спортен седан Volvo S60 нажежава обстановката със забележителен дизайн и ярко червен екстериорен цвят. За пръв път моделът бе представен през месец май по време на официалното откриване на първия самостоятелен търговско-сервизен комплекс на Volvo в България. Новото поколение на Volvo S60 се отличава от своя предшественик с по-голяма дължина. Спортният седан е малко по-тесен и по-нисък с цел създаване на по-добра динамика. Стабилното му поведение на пътя превръща всяко шофиране в истинска наслада както за водача, така и за неговите спътници. Неслучайно, инженерите на шведския бранд го наричат „Най-добрият спортен седан в историята на Volvo“.

Другата голяма изненада по време на Автосалон София 2019 е първата официална поява на обновената версия на флагмана на шведския бранд – Volvo XC90. Елегантен, изящен, но и внушителен, най-големият представител от SUV гамата привлича вниманието от пръв поглед.

Подобрената версия на Volvo XC90 се предлага с усъвършенствания Т8 Plug-in хибрид, който значително редуцира разхода на гориво и вредни емисии

Моделът може да бъде избран и с ново поколение дизелови или бензинови двигатели с mild хибрид технология – B5 и B6. В новия Volvo XC90 са добавени и 3 нови екстериорни цвята – Birch Light, Pebble Grey и Thunder Grey. Отвътре е запазен ексклузивният луксозен интериор на автомобила. Новият модел дава възможност за избор между фина кожена тапицерия или комбинация от текстил и вълна. Освен това Volvo XC90 вече ще се предлага и в шестместна версия, осигуряваща още по-голям комфорт и лесен достъп до третия ред седалки.

Кросоувърът Volvo XC90 вече предлага подпомагане на водача с намеса в кормилното управление, като част от системата City Safety и функцията за следене на мъртвите зони Blind Spot Information System. Системата City Safety с автоматично спиране все още е единствената на пазара, която разпознава пешеходци, велосипедисти и едри животни на пътя. Системата Oncoming Lane Mitigation, въведена за пръв път в новото XC60, вече е налична и при XC90, а технологията за засичане и предупреждаване при опасност зад автомобила по време на маневриране назад – Cross Traffic Alert, вече включва и автоматично спиране.

Посетителите на събитието имат възможността да разгледат отблизо и по-малкия брат на Volvo XC90 – отличения с редица престижни награди, сред които и Световен автомобил на годината, Volvo XC60. Моделът впечатлява с атлетичен силует, висока проходимост, луксозен скандинавски интериор и модерни технологии. Стандартно оборудван с най-модерните системи за сигурност, Volvo ХС60 е най-безопасният автомобил на шведския бранд, създаван до момента.

Утре, на 16 октомври, шведският премиум бранд ще представи първия си изцяло електрически модел Volvo XC40

Шведският бранд направи безапелационна заявка, че това ще е най-безопасният автомобил на пътя. Производството на електрическия SUV ще започне през септември 2020 г. Очаква се да дебютира на българския пазар в началото на 2021 г. Дотогава почитателите имат възможността да се насладят на неговия предшественик, който ще внесе свежест и нотка провокация. Материалите, мотивите и възможните цветови комбинации на модела са вдъхновени от уличната мода, градската архитектура, дизайнерските продукти и поп културата. XC40 предлага широка и интересна цветова палитра, което го прави най-изразителния модел в портфолиото на Volvo.

Феновете на марката ще могат да се докоснат до  „перлата“ на щанда на Volvo – луксозния седан Volvo S90. Моделът впечатлява с елегантна и красива изработка и изобилие от модерни технологии. С гама от електрифицирани силови агрегати и уникален скандинавски подход към дизайна и иновациите, Volvo S90 създава премиум усещане в най-висока степен. Мощните пропорции, изчистените линии и фино изработени детайли на този модел са въплъщение на скандинавския дизайн в най-уверения му и изискан вид.