Начало Автомобили Волво ще представят електрическия C30 в Детройт

Волво ще представят електрическия C30 в Детройт

46
0

По време на предстоящото автоизложение в Детройт, Волво смятат да представят на публиката своето напълно електрическо С30. Моделът, чийто прототип бе показан още през септември, представя следващия етап в развитието на марката в областта на природосъобразните задвижващи технологии.

„Първият прототип ни помогна да идентифицираме основните технологически предизвикателства пред нас, сред които са опаковането на батерията и проблемите с безопасността. Ние работихме по тези промени, но без да правим компромис с чудесната и забавна индивидуалност на С30. Аз съм много доволен от резултата. Електрическото С30, което ще покажем в Детройт, е много по-завършен продукт“, обясни директорът на отдела за специални автомобили във Волво – Ленарт Стегланд.

Максималната мощност на автомобила е 111 к.с., като естествено цялата й стойност е на разположение още при подаването на газ. Ускорението от 0 до 100 км/ч пък отнема 10,5 секунди, а максималната скорост достига 130 км/ч. Колата ще може да измине около 150 километра с едно презареждане, което пък ще отнема 8 часа и ще може да се осъществи със стандартен домашен електрически контакт.