Начало Автомобили Volvo спаси живота ми!

Volvo спаси живота ми!

102
0

Една история за шанса да живееш втори живот

Когато полицаите и пожарникарите пристигнали на мястото на произшествието, по всичко изглеждало, че оцелели няма. Но грешили. Маркус Мендоса преборил смъртта, защото управлявал Volvo. Сега той живее втори живот, ставайки поредния член на клуба „Volvo спаси живота ми!”

На 1 септември миналата година Маркус Мендоса от Комарило, малка област в близост до Лос Анджелис, Калифорния, управлявал спокойно своето Volvo S70. „Тъкмо навърших 17 години и наследих автомобила от родителите си”, спомня си младокът. Баща му Фернандо Мендоса също се връща назад във времето и споделя, че е държал синът му да управлява точно този автомобил предвид крехката си възраст. За съжаление в този ден бедата сполетява младия Маркус. Той спира на знак „Стоп”, за да се огледа, когато отзад върху него връхлита с бясна скорост друг автомобил. Ударът бил толкова силен, че Volvo-то на младия Мендоса е изхвърлено извън пътната настилка в огромно крайпътно дърво. След този удар всички очевидци били категорични – шофьорът е мъртъв!

Пожарникарите пристигат за броени секунди, но им трябват повече от 20 минути, за да разрежат автомобила. Когато най-накрая проникват в него, невярвайки на очите си, установяват, че водачът е жив. Мендоса е със счупен крак, счупена ръка, разбит нос и множество охлузвания, но е жив! „Единственото, което си спомням, е как спрях на знака „Стоп”, казва днес Маркус.

Родителите на младежа са на работа този ден, когато им съобщават, че синът им е претърпял тежка катастрофа. Те пристигат в болницата незабавно и изпадат в ужас, когато го виждат на болничното легло целия в кръв и забити по тялото му стъкла. „Сърцето ми се сви и започнах да плача от болка и мъка по детето ми”, споделя бащата Фернандо. „Толкова много исках да прегърна рожбата си”, откровен е той през сълзи и днес. „Да видя синът си в това положение беше най-тежкия миг в живота ми. В същото време Маркус само ми се извиняваше, че е потрошил автомобила”, спомня си родителят.

След осем седмици младият Мендоса е възстановен и се връща на училище. Среща се и с пожарникарите, които го изваждат от ада. Те са категорични: „Жив си благодарение на автомобила”! След като осъзнава наистина какво му се е случило Маркус сяда на бюрото и пише сърцераздирателно писмо до Volvo Car Corporation. В него той изказва благодарността си, че живее втори живот. Откровено заявява, че ще е длъжник на инженерите на шведската компания, докато е жив. Бащата Фернандо от своя страна моментално записва сина си в клуба „Volvo спаси живота ми!”, в който членуват безброй хора от целия свят. Клубът е със седалище в Ню Йорк и е основан през 1990 г. Той дава възможност всеки оцелял да сподели своята история или как Volvo е спасил неговия живот.

Тази година като подарък от своите родители Маркус е получил нов автомобил – Volvo S40. „Обожавам го!”, не крие малкия Мендоса и отликва: „Хора, животът е хубав, наслаждавайте му се!”