Начало Автомобилни новини Volvo XC40 получи 5 звезди за безопасност от Euro NCAP

Volvo XC40 получи 5 звезди за безопасност от Euro NCAP

58
0

Новото Volvo XC40 получи поредното голямо международно отличие – максимален 5-звезден рейтинг за безопасност от Euro NCAP. Така ХС40 се нарежда до по-големите си „събратя“ от сериите 60 и 90, като един от най-безопасните автомобили на пътя.

Тестовете на Euro NCAP през 2018 г. са най-тежките до момента, като включват нови, още по-строги изпитвания на системите за безопасност, включително на технологиите за разпознаване на велосипедисти с автоматично прилагане на спирачките и за подпомагане спазването на пътната лента. ХС40 постигна най-добро общо представяне от всички автомобили, тествани по новите правила на Euro NCAP.

„Новото Volvo XC40 е един от най-безопасните автомобили на пазара“, заяви Малин Екхолм, мениджър на Центъра по безопасност на Volvo Cars. „Стандартното му оборудване включва повече технологии за безопасност от който и да е друг компактен SUV, които помагат на водача да избягва ударите, да спазва пътната лента и да намали негативните последици при инцидентно излизане извън пътя“.

Всички тествани Volvo автомобили, които днес са в продажба, имат рейтинг 5 звезди в престижните доклади на независимата международна организация Euro NCAP. Миналата година ХС60 беше автомобилът с най-добро общо представяне на тестовете и беше обявен за най-безопасния SUV в сегмента, получавайки титлата Best in Class на Euro NCAP. Същото отличие получи и ХС90 през 2015 г.

През март ХС40 спечели титлата Автомобил на Европа за 2018 г. – първата такава награда за Volvo, и оттогава е един от най-продаваните модели на компанията в световен мащаб.