Начало Автомобили Volvo XC60 с отличие от Plastics Recycling Awards Europe

Volvo XC60 с отличие от Plastics Recycling Awards Europe

54
0
снимка: Moto-Pfohe

Престижните награди Plastics Recycling Awards Europe за поредна година отличиха компаниите, в рамките на европейската индустрия за рециклиране на пластмаси. Volvo се нареди сред победителите на официалната церемония, която се състоя през изминалата седмица в Амстердам.

Компанията спечели встъпителна награда в категорията автомобилен, електрически или електронен продукт на годината, за специално конструираната версия на XC60 T8 Twin Engine plug-in hybrid SUV. Тя е изградена предимно от рециклирани пластмасови материали.

Миналата година като израз на своята амбиция в тази област, компанията представи специалната версия на модела. Тя изглежда по идентичен начин на вече съществуващия XC60. Но някои от пластмасовите му компоненти са подменени с техни еквиваленти, съдържащи рециклирани материали.

Интересното при XC60 T8 Twin Engine plug-inhybrid SUV е, че централната конзола, част от интериора на автомобила, е изградена от възстановими влакна и пластмаси, добити от преработени риболовни мрежи и морски въжета.За изработката на седалките са използвани нишки от пластмасови бутилки. Същите материали, в допълнение с рециклиран памучен микс от отпадъчни текстилни парчета се съдържат в стелките. А вече употребявани седалки от стари Volvo автомобили са послужили за изработката на звукоизолиращия материал под предния капак.

Моделът е символ на стремежа наVolvo от 2025 г. във всеки нов автомобил поне 25% от използваната пластмаса да бъде от рециклирани материали.

Демо версията на XC60 е част от призива на Volvo към автомобилните доставчици да работят по-тясно с производителите, за да може следващото поколение компоненти в автомобилите да бъде още по-устойчиво. В това отношение брандът вече получава позитивни отзиви от своите доставчици.

Припомняме, че през 2017 г. Volvo пое ангажимент да намали влиянието си върху околната среда.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter