Начало Автомобили Volvo започна производството на S60L в китайския завод в Ченгду

Volvo започна производството на S60L в китайския завод в Ченгду

53
0

Volvo Car Group (Volvo Cars) официално започна тази седмица производството Volvo S60L в завода в Ченгду (Китай). Това е важен момент от установяването на компанията в страната и превръщането й във втори домашен пазар за бранда.

Първата кола, слязла от поточната линия, бе S60L в перлен цвят. Моделът е дългата версия на Volvo S60, предназначена специално за китайския пазар. Официалният му дебют ще е в края на ноември по време на автомобилното изложение в Гуанджоу.

Volvo бележи сериозен прогрес в Китай от представянето през 2011 г. на плана си за разрастване точно в тази страна. Началото на серийното производство в Ченгду е само поредната стъпка в увеличаващото се присъствие на марката там. Увеличаването на бизнеса и установяването на китайския пазар като втори домашен за бранда са важни елементи от дългосрочната стратегия на Volvo Cars. Компанията ще се опита и посредством тях да достигне продажби от 800 000 коли годишно в глобален мащаб.

Продажбите в Китай до момента са нараснали с 40% спрямо същия период на 2012 г. Основните модели, допринасящи за това, са XC60, S60 и V60, като потребителите посрещнаха радушно и V40. Понастоящем в страната има над 150 дилърства, като само преди две години те бяха с една трета по-малко.

Междувременно тази есен заработи и заводът за двигатели в Жангякоу. Именно от там идват агрегатите за произвежданите в Ченгду автомобили. Volvo Cars има общо над 2000 служители в Китай, като повече от половината от тях работят в централата в Шанхай.

Официалният старт на производството в Ченгду е само поредната стъпка по пътя, по който вървим през последните години. Разполагаме със силна гама и компанията ни е твърдо решена да постигне още успехи. Бъдещето на Volvo Cars в Китай изглежда наистина ярко – коментира старши вицепрезидентът на Volvo Cars China Operations Ларс Даниелсон.