Начало MotoGP News VR46 Дукати представи разцветката и моторите за 2024 г.

VR46 Дукати представи разцветката и моторите за 2024 г.

196
0
VR46 Дукати

VR46 Дукати представи разцветката и моторите за 2024 г. Отборът на Валентино Роси смени оцветяването заради новия генерален спонсор Pertamina. През този сезон VR46 Дукати отново разчита на изцяло италиански състав- Марко Безеки и Фабио Ди Джанантонио.

Tова ще бъде третата кампания за VR46 Дукати в премиерния клас. Италианският отбор се присъедини към MotoGP в началото на 2022-ра, заменяйки Авинтия Рейсинг.

Втората кампания в MotoGP се оказа много силна както отбора, така и за Безеки. Младият италианец спечели три състезания (Аржентина, Франция и Индия), както и няколко спринта. В крайна сметка Безеки финишира трети в крайното класиране. Пред него бяха единствено други пилоти на Дукати- Франческо Баная и Хорхе Мартин

Тази година Безеки си партнира с Фабио Ди Дvанантонио. 25-годишният състезател от Рим прекара последните две кампании в Грезини Дукати. Ди Джанантонио обаче трябваше да отстъпи мястото си на Марк Маркес и в крайна сметка се озова в отбора на VR46. Там той замени Лука Марини, който реши да се прехвърли в заводския отбор на Хонда.

Екипът на VR46 Дукати също така претърпя сериозна промяна в своята разцветка. Екипът подписа договор с Pertamina. Държавната петролна и газова корпорация на Индонезия  пое ролята на титулярен партньор. Преди това тази роля изпълняваше Mooney

Промяната на титулярния спонсор е отразена в новата жълто-бяло-червена ливрея, която отборът ще използва тази година. Тя беше разкрита по време на официалната презентация на отбора, която се проведе вчера в Италия.

VR46 ще продължи да се състезава с едногодишни машини на Дукати и през 2024 г. Тимът навлиза в последната година от настоящия си договор с италианския производител.

Въпреки че през последните няколко месеца Валентино Роси заяви, че приоритет е да неговият отбор да продължи да работи с Дукати. Въпреки това има предположения, че той може да работи с Ямаха от 2025 г. Японският производител продължава да търси начини да пусне още два стои мотоциклета на стартовата решетка догодина. Не трябва да се забравя, че Роси спечели 4 титли с Ямаха и е посланик на марката.

„Изминаха 10 години, Откакто започнахме да работим по този проект. В началото бях убеден, че MotoGP не е истинската ни цел. Хората около мен обаче настояваха много. Нещата тръгнаха добре от самото начало. Миналата година беше незабравима, фантастична, тъй като всички вдигнаха летвата. Първата победа в MotoGP на пистата в Аржентина означава сбъдване на една колективна мечта“, сподели Валентино Роси.

„През 2024 г. ни очакват много нови неща: нов партньор за титлата, нов пилот заедно с Без- Фабио, както и технически пакет от най-високо ниво. Много съм щастлив от партньорството с Pertamina Enduro. Индонезийските фенове винаги са имали голяма привързаност и уважение към мен. Марко и Фабио са нова двойка. Те са двама много бързи състезатели и две добри момчета. Беше много дълга зима и нямам търпение да ги видя на пистата в Малайзия, а след това и в Катар за началото на сезона“, добави собственикът на VR46 Дукати.

Главният мениджър на VR46 Дукати Пабло Нието каза, че тази година ще бъде много специална за тима

„Това ще бъде специална година и десетата за отбора в Световния шампионат. Колко дълъг път и колко много удовлетворение от Moto3 и след това Moto2 и MotoGP. Истината е, че все още имаме много да учим. Това ни дава нужната мотивация и решителност да продължим да работим и да се справяме добре. Двойката пилоти е нова- познавам Марко по-добре, той е голям талант и имаше почти перфектен сезон“, сподели Пабло Нието.

„Това може да се случи отново, но всички трябва да се учим от грешките си. За сметка на това Фабио ще дебютира. Той е гладен за успехи, тъй като завърши добре през 2023 г. и има солиден отбор зад гърба си. Техническият пакет на Дукати в момента е най-добрият. Имаме максимална подкрепа от фабриката. Разполагайки с миналогодишния мотор, можем да направим разликата в първите състезания“, добави италианецът.

Пилотите на тима на VR46 Дукати Марко Безеки и Фабио Ди Джанантонио също разкриха както очакват от предстоящата кампания в MotoGP

„Това ще бъде третият ми сезон в MotoGP. Щастлив съм, че отново ще изляза на пистата със същия екип Pertamina Enduro VR46 Racing Team и ще карам Дукати. Бих искал да направя нещо подобно на това, което направихме през 2023-та“, заяви Безеки.

„Целта ни е да сме конкурентоспособни, постоянни, да се качваме на подиума и да имаме добри състезания. Много ми харесва и новата ливрея. Тя е напълно различна и е нещо, което никога не е виждано в MotoGP. Очаквам труден шампионат от най-високо ниво и с много силни пилоти и мотоциклети. Можем да направим две неща: да се забавляваме и да се опитаме да бъдем сред главните герои“, добави пилотът на VR46 Дукати.

„Наистина съм развълнуван  нямам търпение да започна.  За мен това е първата година в Pertamina Enduro VR46 Racing Team. Срещнахме се на теста във Валенсия в края на годината, когато изпробвахме пакета на Дукати който ще използваме този сезон“, каза Ди Джанантонио.

„Чувствата веднага бяха положителни. Имаме голям потенциал да постигнем амбициите си. Ливреята е уникална и може да се забележи на пистата и извън нея. Да нося това жълто е голяма чест за мен. Началото ще бъде интересно- има много промени по отношение на състава, пилотите и мотоциклетите. Всички трябва да се успокоим, но очаква да бъде страхотно шоу“, добави състезателят на VR46 Дукати.