Начало Top Moto News VR46 официално потвърди Морбидели за 2025 г.

VR46 официално потвърди Морбидели за 2025 г.

86
0
VR46 и Франко Морбидели
снимка, VR46 Racing Team

VR46 официално потвърди привличането на Франко Морбидели през следващата година. Италианецът ще кара мотор на Дукати със спецификация от 2024 г. и ще си партнира с Фабио Ди Джанантонио.

Преминаването на Морбидели в тима на Валентино Роси беше обявено още по време на рейс уикенда във Великобритания. Тогава Давиде Тардоци инцидентно потвърди, че вицешампионът за 2020 г. ще кара за VR46. От ръководството на тима не бяха много щастливи от думите на Тардоци и обявиха, че ще обявят пълния състав за 2025 г. своевременно

Днес беше официално потвърдено, че Морбидели ще кара за VR46 през сезон 2025. Италианецът ще продължи да използва Дукати Десмоседичи GP24. Това е машината, която в момента управлява като пилот на Прамак. Италианският отбор обаче преминава към машини на Ямаха от 2025 г. Това на практика принуди Морбидели да си търси място в отбора на своя ментор и приятел Валентино Роси.

Морбидели ще заеме мястото на Марко Безеки. Догодина трикратният победител в MotoGP ще си партнира с Хорхе Мартин в заводския отбор на Априлия.

„Каква красива история! Много съм щастлив да обявя, че подписах договор с VR46 Racing Team за сезон 2025. Определено ще се чувствам като у дома си тук. Наистина искам да се справя добре и да се отплатя с добри резултати за това доверие както към мен, така и към целия екип“, сподели Морбидели.

„Искам да се върна назад в годините и да се радвам отново с цялата група от хора. Сърдечни благодарности на цялата Академия VR46 и на моето ръководство- Вейл, Карло, Учо, Алби и Джанлука. Те са приятели и ключови фигури в реалността на VR46. Нямам търпение да започнем заедно това ново приключение“, добави италианецът.

Морбидели имаше колеблив старт на тазгодишната кампания. 29-годишният пилот не спечели точки в три от първите пет старта за годината. С напредване на сезона той започна да подобрява представянето си и да се класира в топ 10. До момента най-добрият му резултат е пето място в Гран при на Германия

„Много съм щастлив  да потвърдя, че Франко Морбидели ще се състезава с Pertamina Enduro VR46 Racing Team през 2025 г. Той беше първият състезател, който влезе в Академията за състезатели на VR46. Познаваме го [от] години, видяхме го да расте в Тавулия. Днес, с голямо удовлетворение, можем да кажем, че той ще се присъедини към екипа от следващия сезон. Той е пилот с голям талант. Затова нямаме търпение да го посрещнем и да му позволим да се наслади на семейната и домашна атмосфера, която ни отличава“, каза Алесио Салучи.

„Той ще продължи да се състезава с Дукати Десмоседичи GP24. Сигурни, че ще може да се бори с групата на най-силните момчета. Още веднъж мога само да благодаря на Дукати  за подкрепата както в човешки, така и в технически план, както и на всички наши партньори, сред които и Pertamina Lubricants, които подкрепят този невероятен проект“, добави ръководителят на VR46.

Съотборник на Морбидели ще бъде Ди Джанантонио. Еднократният победител ще кара заводски подготвен мотор със спецификация 2025 г. В момента Ди Джантнтонио е по-предно класиран както от Морбидели, така и от Безеки.