Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Връщането на Рено на върха не зависело от Алонсо

Връщането на Рено на върха не зависело от Алонсо

48
0

Завръщането на Рено на върха следващия сезон не зависи от повторното ангажиране на Фернандо Алонсо, заяви изпълнителният директор на компанията Карлос Гон.###Завръщането на Рено на върха следващия сезон не зависи от повторното ангажиране на Фернандо Алонсо, заяви изпълнителният директор на компанията Карлос Гон.
Напоследък се говореше че, френският екип ще привлече отново Алонсо за свой пилот. Като доказателство се излагаха проблемите на испанеца в Макларън. Флавио Бриаторе пък наскоро заяви, че е заинтересован от шанса да подпише договор с бившия си пилот. Гон обаче недвусмислено обясни, че бъдещето на екипа не зависи само от един човек. Така напълно опроверга спекулациите, че Рено са готови да платят колкото е необходимо, за да си върнат Алонсо.
„Успехът във Формула 1 винаги е продукт на екипна работа. Необходима е перфектна кола, шаси, двигател, гуми, усилия от страна на целия отбор и разбира се пилот. И най-добрият пилот обаче не може да успее без идеален екип и обратното”, заяви Карлос Гон.
Изпълнителният директор на Рено коментира още, че иска от екипа да се състезава на най-високото ниво в шампионата. Ако не успее да спечели първото място да бъде най-малко на втора позиция и допълни:
„Тимът знае, какво да направи, за да победи. Тази година започнахме късно, защото всичките си усилия бяхме насочили в борбата за титлата до последното състезание на сезон ’06. До финалните обиколки. Трябваше да си платим за това, а трябваше да използваме и нови гуми и нов пилот. Но съм абсолютно убеден, че 2008 г. ще бъде успешна за нас. Това обаче не зависи от един човек.”