Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Връзките между Макларън и Мерцедес неминуемо ще се променят, предупреди Волф

Връзките между Макларън и Мерцедес неминуемо ще се променят, предупреди Волф

30
0
Тото Волф

Връзките между Макларън и Мерцедес неминуемо ще се променят, предупреди спортният директор на щутгартския концерн Тото Волф.

2014-та е последната година на сътрудничество между двете компании. От 2015-та Хонда ще доставя задвижващите системи за тима от Уокинг. Въпросът какви ще са отношенията между тима и доставчика на агрегати се породи още при официалното потвърждаване за завръщането на японския концерн в спорта. От Мерцедес бяха категорични, че това няма да повлияе върху отношението им към Макларън, както и че всички компоненти, доставяни от тях на отборите, с които работят, са идентични.

Фактът, че те (Макларън – б.р.) ще работят в бъдеще с наш съперник, със сигурност не е идеална ситуация. В началото на годината има краткосрочни, общи цели – да направим системата издръжлива и с добро представяне. Чудесно е, че споделяме и обменяме информация с оглед по-нататъшното развитие. Как ще се получат нещата по време на сезона (е отделен въпрос), ежедневното управление на връзките очевидно може да се промени – обясни Волф пред Аутоспорт.

Според него отношенията едва ли ще станат прекалено сложни. Мерцедес обаче взимат мерки, за да не се допусне прекалено сериозен трансфер на информация към Хонда.

В крайна сметка всички сме съперници на пистата. Има обаче някакво количество данни, които не бихме искали да споделяме, тъй като те така или иначе ще се прехвърлят на Хонда. Но очакваме да са силни тази година – допълни Волф.

Мерцедес са сочени за фаворити след първия предсезонен тест във Формула 1, проведен в края на януари на пистата Херес. Отборът и останалите екипи със същата задвижва система направиха най-много обиколки на испанското трасе, а Нико Розберг дори проведе симулация на състезание. От Бракли обаче побързаха да отхвърлят определението „фаворити” с обяснението, че всичко е на твърде ранен стадий, за да се правят каквито и да било заключения.